19 / 04 / 2024

Emlak Konut'un Tuzla arsası iki ihaleyle yeniden satışta!

Emlak Konut'un Tuzla arsası iki ihaleyle yeniden satışta!

Emlak Konut GYO, İstanbul’un Anadolu yakasındaki sosyal konutlarını adresi olarak planlanan Tuzla Aydınlı’da, 2. etapta satışa çıkardığı 300 bin 456 metrekarelik arsayı, rekabet oluşması için ihalesini iptal ederek ikiye böl



Emlak Konut GYO, İstanbul’un Anadolu yakasındaki sosyal konutlarını adresi olarak planlanan Tuzla Aydınlı’da, 2. etapta satışa çıkardığı 300 bin 456 metrekarelik arsayı, rekabet oluşması için ihalesini iptal ederek ikiye böldü. Bölünen arsa, iki bölge halinde 13 Aralık’ta yeniden ihalede.
Tuzla Aydınlı’daki arsayla Soyak Yapı, Teknik Yapı, Dumankaya ve Avrupa Konutları gibi inşaat firmalarının ilgilendiğini bilen Emlak Konut GYO, bu arsanın rekabete açılması ve tekelleşmemesi için böyle bir yola başvurdu. Yeni bir konutlaşma alanı olan Tuzla Aydınlı’da sosyal konutların gelişiminin rekabet koşulları ile daha iyi bir noktaya taşınmasını tercih eden Emlak Konut GYO, 300 bin 456 metrekarelik arsayı 30 Kasım’da gelir paylaşımı metoduyla ihale edecek ve üzerine 435 bin 985metrekare inşaat yaptıracaktı. Arsa üzerine konut, ticaret alanı, özel kreş, dini tesis, spor ve park alanı yaptırmak üzere gerekli düzenlemeleri yapan Emlak Konut, ihaleyi gerçekleşme tarihinden kısa bir süre önce iptal etmişti.
Daha sonra aynı arsayı iki bölgeye ayıran Emlak Konut, ilk bölgeye 165 bin 977 metrekare, ikinci bölgeye ise 134 bin 589 metrekare ayırdı. İlk bölgede 221 bin 90 metrekare inşaat yapılabileceğini açıklayan Emlak Konut, ikinci bölgeye ise 215 bin 73 metrekare inşaat yapılabileceğini duyurdu. Bu arsaların ihalesi ise 13 Aralık tarihinde bir buçuk saat ara ile gerçekleştirilecek.

İlk konutlar yola çıktı
Emlak Konut GYO, İstanbul Tuzla Emlak Konutları ismiyle yaptırmayı planladığı 1. etap 2. kısımda yaptıracağı 1679 konut, çevre düzenlemesi ve çeşitli sosyal tesislerin inşası için düzenlediği ihaleyi tamamlayarak 30 Kasım günü sözleşmeyi imzaladı. 20 Ekim 2010 tarihinde yapılan ihalede Şira Elektrik 79 milyon 998 bin TL ile en düşük verirken Emlak konut burada tercihini 3. olan Özülke İnşaat-Maksem Yapı İnşaat İş Ortaklığı’dan yana kullandı. En düşük teklifi 83 milyon TL ile Makro İnşaat verirken kurumun tercihi 83 milyon 944 bin TL’lik fiyatıyla Özülke İnşaat-Maksem Yapı İnşaat İş Ortaklığı olmuştu. Öte yandan Emlak Konut, 1. kısımda yaptıracağı 666 konutun ihalesini de daha önce iptal etmişti.


Geri Dön