23 / 04 / 2024

Emlak Konut'un Üsküdar ihalesini Eltes İnşaat ve Istlife aldı!

Emlak Konut'un Üsküdar ihalesini Eltes İnşaat ve Istlife aldı!

Emlak Konut GYO'nun Üsküdar-Barbaros'taki Hava Subayı Lojmanları arsasının dünkü ihalesi kıran kırana geçti. İhaleyi Eltes İnşaat- Istlife ortaklığı kazandı.



Emlak Konut GYO'nun Üsküdar-Barbaros'taki Hava Subayı Lojmanları arsasının dünkü ihalesi kıran kırana geçti. 45 firmanın katıldığı ilk ihalede verilen 147 milyon liralık teklif dün 810 milyon liraya kadar çıktı. 


EMLAK Konut GYO'nun Üsküdar Barbaros'taki Validebağ Korusu'na komşu 17 bin 235 metrekarelik arsası için dün yapılan ihale sonuçlandı. Kıran kırana geçen ihaleyi Eltes İnşaat- Istlife ortaklığı kazandı.Güçlerini birleştiren iki firma arsa için satış toplam geliri olarak 810 milyon lira , Emlak Konu t'a ise arsa payı olarak yüzde 50.15 oranında 406 milyon 215 bin lira teklif verdi. Geçtiğimiz günlerde ilk oturumu yapılan ve 45 firmanın katıldığı ihalenin ardından dün yapılan ikinci oturum 30 firmanın katılımıyla başladı. İlk oturumda Bahaş İnşaat toplam 147 milyon TL, proje bedeli olarak ise 350 milyon TL teklif sunarken kıran kırana geçen dünkü ihalede fiyat 810 milyon liraya kadar çıktı. Emlak Konut, Dünkü İhaleye yoğun İlgi vardı. 30 firmanın katıldığı ihalede yarısın galibi Eltes-lstllfe oldu. arsayı 2015'in başında arsayı 85 milyon liraya TOKİ'den satın almıştı. 


Arsada bulunan Hava Subayları Lojmanları yerine yapılacak projede 4 katlı bloklardan oluşan butik proje inşa edilecek. Arsalarda yapılması planlanan bina yükseklikleri ise 14.50 metrekare olarak planlandı. İhaleye Ağaoğlu'ndan satın aldığı Eltes İnşaat firmasıyla giren DAP Yapı Yönetim Kumlu Başkanı Ziya Yılmaz "Türkiye'de en fazla katılımın olduğu bir ihale süreci oldu ve çok güzel geçti. Anadolu Yakası'm iyi bilen bir firmayız. O bölgeyi çok istiyorduk. Dersimizi iyi çalıştık. Biz şu anda arsanın ederi neyse onu verdik. Bu arsa için çok doğru bir rakam teklif ettik. Eltes İnşaat'ı Ağaoğlu'ndan aldık ve bundan sonra ihalelere Eltes olarak katılacağız. Su buraya çok uzak o yüzden marina getiremeyeceğiz ancak su ve yeşüi bol olacak. Anadolu Yakası'nm en oturulabilir projesini hayata geçireceğiz. Bu arsa, o bölgede proje yapılacak en büyük arazi" dedi. İhalede yanşan firmalar arasında Aşçıoğlu, Kumuşoğlu, Sur Yapı, Alkataş, Emay, Tuna, İnsay, Ofton, MarYapı, Ege Yapı, Cüneri Şehircilik de yer aldı.


Star


Geri Dön