19 / 04 / 2024

Emlak Müşavirliği Yasası çıkmalı!

Emlak Müşavirliği Yasası çıkmalı!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlakçılık yaptığı iddia edilen iki kişinin fuhuşa yer temininden yakalandığı haberlerine tepki gösterirdi. Oral, emlakçıların fuhuşa yer temini gibi bir durumun söz konusu olmayacağını açıkladı.



Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, geçtiğimiz günlerde yaşanan asayiş olayına tepki gösterdi. 


Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi'nde market sahibi olan ve aynı zamanda yasadışı yollarla emlakçılık da yapan R.Z., fuhuş yapan kadınlara ev kiraladığı ve bu evlerde fuhuş yaptırdığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Eve yapılan baskında Z.U. adındaki kadın da gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli bugün 'fuhuş aracılık etmek' ve 'fuhuşa yer temin etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi, iki şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı. 


Fuhuş operasyonunda marketçilik yapan ve yasadışı olarak da emlakçılık yaptığı tespit edilen R.Z'nin Emlakçılar Odası ile hiçbir bağının olmadığını belirten Başkan Oral, "Emlakçılık mesleği çok saygın bir meslektir, insanlar yaşamlarını sürdürecekleri rahat edecekleri konforlu konutları güven duyduğu emlakçılar aracılığı ile satın alır ya da kiralarlar. Emlakçilik sektöründe birinci kural güvendir. Fakat maalesef son zamanlarda çıkan bazı haberler emlakçı meslektaşlarımızı derinden üzmektedir. Meslek odamızla ilgisi olmayan emlakçiliği sadece yan gelir olarak kullanan kişilerin gayri meşru işlere girerek haberlere konu olması bizleri de üzmüştür. Bu kişilerin emlakçılıkla uzaktan ya da yakından hiçbir alakası yoktur. Bu kişiler emlakçilik mesleğini sadece gayri meşru işlerine kılıf olarak kullanmaktadırlar. Bu kişilerin gündeme gelerek emlakçıların adının lekelenmesinden endişe ediyoruz" şeklinde konuştu.


Emlakçılık sektörüne emek harcamış ve bu sektörden ekmeğini kazanan kişilerin adının kirlenmemesi için 'Emlak Müşavirliği Yasasının'çıkması için mücadele verdiklerini kaydeden Başkan Oral, "Meslek odamıza kayıtlı olan meslektaşlarımızın daha rahat ve adil bir şekilde çalışmaları için uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz 'Emlak Müşavirliği Yasasının' çıkmasını çok önemsiyoruz. Farklı işlerle uğraşırken emlakçılık adı altında gayrimenkul alım satımı yapanların ve gayri meşru işlerine kılıf uydurmak için emlakçilik mesleğini karalayanların önüne geçilmesi için bu yasanın çıkması şart olmuştur. Haksız kazanç elde ederek devleti dahi dolandıran, hatta fuhuş gibi gayri meşru işlerle emlakçilik sektörünü lekeleyenlerin ayyuka çıkmasını herkes kadar bizlere çok arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Sezer SEZER/Gazete Gerçek


Geri Dön