29 / 03 / 2024

Emlak sektörü franchise ile büyüyor!

Emlak sektörü franchise ile büyüyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye, yıl sonu büyüme hedeflerini tutturmak için ulusal türkİye ve uluslararası görüşmelerine hız kesmeden devam ediyor.



Bayim Olur Musun’da yer alan habere göre, 2017 yılında pazar payını iki kat artıran ERA Gayrimenkul Türkiye, gayrimenkul danışmanı sayısını 95'ten 186'ya taşıdı. Broker sayısında %35, idari ofis kadrosu sayısında ise %90'ın üzerinde büyüme göstererek 2017 yılında kurumsal gayrimenkul danışmanlık firmaları arasında en fazla büyüyen firma oldu.

2017 yılında mevcut ofis sayısına 17 yeni ofis daha ekleyen ERA Gayrimenkul Türkiye'nin 2018 hedefinde ise ofis bazında %50 büyüme var. Ocak ayının ilk günlerinde mevcut ofis sayısına 5 yeni ofis daha ekleyen ERA Gayrimenkul Türkiye, Katar Milli Bankası ve QNB Finansbank ile Xclusive Bankacılık & Private Banking segment müşterilerini kapsayan anlaşmaya imza attı. Marka, Katarlı yatırımcıların ve QNB Finansbank şubelerinin olduğu tüm ülkelerde 100 bin üst düzey yatırımcıya gayrimenkul danışmanlığı hizmeti verecek.

"İnsanları bilinçlendirmek için çalışıyoruz"

ERA Türkiye Gen. Md. Özhan Atalay, "Yaptıklarımızı anlatarak potansiyel alıcının kendi tercihlerini belirlemesine yardımcı oluyoruz. Eğitimlerimiz, seminerlerimiz, vvorkshoplarımız sektörü ve insanları bilinçlendirmeye yönelik ve bu da en büyük farkımız" dedi.

RE/MAX Yeni franchise ofisler açacak

1 973 yılında ABD'de kurulan, RE/MAX Global, dünyayı değiştiren 50 şirket arasında gayrimenkul sektöründe ilk marka olarak bulunuyor.

RE/MAX Global'e bağlı olarak ülkemizde 20 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren RE/MAX Türkiye, 2017 yılını yüzde 20'yi aşkın bir büyüme oranı ile kapattı. 2017 yılında bünyesine katılan 50 yeni franchise ofisi ile toplam franchise ofis sayısını 274'e çıkaran RE/MAXTürkiye, 2018'de bu sayının üstüne 70'den fazla yeni ofis eklemeyi hedefliyor. Markanın yeni yıldaki ciro olarak büyüme hedefi de yüzde 20. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, "En yüksek pazar payına ve en fazla sayıda gayrimenkul danışmanına sahip markayız. RE/MAXTürkiye franchise ofis sahibi broker'lar ve gayrimenkul danışmanlarının tümü, bu olumlu koşullardan ve marka gücünden yararlanma fırsatı buluyorlar. RE/MAX Türkiye olarak girişimcilere avantajlar ve kolaylıklar sağlıyoruz" dedi.

2018 yılına hızlı giriş yaptı

Türkiye'nin en sistemli emlak franchise markası olan Altın Emlak, son üç ayda açılan 15 yeni Temsilciliği ile farkını bir kez daha ortaya koydu. 2018 yılının bir dönüm noktası olduğum belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı "Emlak sektöründe bu yıl hayata geçecek olan yasal düzenlemeler, sektörümüzün kıymetini daha da artacak. Artık her isteyen emlak ofisi açamayacak.

Belgeli, yasal olarak açılmış, oda kaydı olan emlak ofisleri bu işleri yapmaya devam edebilecekler. Klasik emlakçılar yerine artık markalı profesyonel emlakçılar sektörde yer alacak" dedi.

Özel fırsatlarla temsilcilik ağını genişletiyor

Türkiye’de ilk kez franchising sistemini kuran, 2017 büyüme oranı yüzde 13 olan TURYAP, bu yıl 33 yaşına basıyor.

Yurt içi ve yurt dışında 320 temsilcilik ağı bulunan firma 2018 itibariyle yurt dışı yatırımlarına da ağırlık vermiş durumda. KKTC, ABD, Azerbaycan, Hollanda, İspanya, Romanya ve Yunanistan'da temsilcilikleri bulunan firma körfez ülkelerine açılmayı hedefliyor. 2017 yılındaki büyüme oranı %13 olan şirketin bu yılki hedefi en az yüzde 20 olarak büyüme planı var. Tur-yap, cirodan pay almayarak farklı bir sistem yürütüyor.

Sektörel avantajları; adaylar, temsilcilik ofisini açtıkları andan itibaren emlak sektörünün en yaygın ve tanınmış markası altında çalışmaya başlıyorlar. Temsilciler cirodan ya da kardan herhangi bir pay ödemiyor, gelirlerini kendi işlerini geliştirmek için kullanıyorlar. Girişimcilere sunduğu fırsatlar; TuryapNet CRM programı ve web sitesi desteği, binlerce satılık/kiralık portföye erişim imkanı, kuruluşta gerekli olan tanıtım malzemelerin ücretsiz temini, tecrübeli temsilcilerden danışmanlık desteği, ücretsiz  Temel Emlakçilik Eğitimi, temsilcilerle işbirliği, portföy, müşteri paylaşımı, mali, hukuki ve teknik konularda ücretsiz destek, sınırsız kadro kurma imkanı, özel projelerde ve müzayedelerde satış ve pazarlama imkanı, ISO 9001:2008 belgesi altında hizmet olanağı.
 


Geri Dön