24 / 04 / 2024

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 



Türkiye'de  emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının gayrimenkul sektöründe istihdam edilmesi büyük önem taşıyor.

Konuyla ilgili önemli önemli bilgiler veren Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek,  emlak sektörü ülkemizde ve dünya çapında en gelişmiş sektörler arasında yer aldığını ve emlak sektörünün kaliteyi yakalaması için üniversite mezunlarının istihdam edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye geneli üniversitelerde Emlak ve Emlak Yönetimi  okulları bulunuyor, okullardan mezun olan öğrencilerin sektöre kazandırılması gerekiyor. Ayrıca işin uzmanı markalaşmış firmaların ve kurumların da Emlak ve Emlak Yönetimi okullarından  mezun olan öğrenciler emlak sektörde değerlendirmesi gerekiyor diyen Köstek, Türkiye,de gayrimenkul ve inşaat sektörünün dinamiği, gayrimenkulün pazarlanması, yönetilmesi, finansmanı ve değerlemesinin yapılması alanlarında nitelikli donanıma sahip, yönetim bilgisine sahip uzman kişiler üniversitelerden mezun emlak ve emlak yönetimi okulunu bitirmiş öğrenciler olması gerektiği öne sürdü. Köstek ayrıca, emlak sektöründe yetişmiş  bilgili deneyimli ara eleman sorunun ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarını ne iş yapar?

1 - Yetki verildiği takdirde Tapu takip ve satış başvurusu yapabilir.

2- Noterlerde satış sözleşmesi yapılmasına yardımcı olur.

3-  Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılması konusunda danışmanlık
hizmeti verir.

4-Müşterileri adına beyanname doldurur.

5-Proje yapımında pazarlamayı kolaylaştıracak önerilerde bulunur.

6-  Kira sözleşmesi hazırlar.

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Eğitimi tamamlamış emlak danışmanı nasıl olmalı?

Maddi olarak yüksek getirisi olan emlak sektöründe  bir takım püf noktaları bulunuyor. 

Gayrimenkul alırken veya satarken satıcı ve alıcıyı mutlu edecek fiyat belirlemesi gerekiyor. Yüksek fiyat verirmiş gayrimenkul piyasada çok bekleyecek ve cazibesini yitirecek. Bunun yanında müşterinin ne istediğini öğrenmek için yüz yüze iletişime geçilmesi gerekiyor. 

Bu nedenle müşteriyi ofise davet ederek onlara soru cevap ile müşterinin ne istediği öğrenebilir özellikle Kendini emlak sektörde kanıtlamış gayrimenkul danışanları kurumsal emlak sitelerinde kendilerine özel üyelik açabilir ve özellikle Danışmanlar Emlak piyasasında güvenilirliğini kanıtlamış ve başarılı işlere imza atmış çok sayıda gayrimenkul sitesinde profil açarak alıcı ve satıcıyı bir araya getirebilir. 

Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli? 


Geri Dön