19 / 04 / 2024

Emlak vergimi nereye ödeyebilirim?

Emlak vergimi nereye ödeyebilirim?

Emlak vergileri Türkiye sınırları içerisinde yer alan bazı arsa,arazi ve binalar için ödeniyor.Emlak vergisini ödemekle yükümlü kişi, gayrimenkulün sahibi oluyor.Peki, emlak vergimi nereye ödeyebilirim?



Emlak vergimi nereye ödeyebilirim?

Taşınmaz mal satın alan kimselerin vergisel açıdan birtakım sorumlulukları bulunuyor. Öncelikle taşınmazın satın alındığı senenin sonuna kadar belediyeye giderek mal beyanında bulunulması gerekiyor.


Satın alımın gerçekleştiği sene emlak vergisi ödenmiyor. Vergi mükellefiyeti, edinimin başladığı tarihi takip eden sene başlıyor.


Vergi mükellefleri, borçlarını her sene iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin ilk taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


2015 yılında uygulanan emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:

-Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


-Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Emlak vergisi ödeme yerleri:

Emlak vergisi,taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.Taşınmaz mal şehir dışında ise bu taşınmaz malın vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.


Başka ilden emlak vergisi ödeme noktaları

Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön