25 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?



Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergilerin başında gelen emlak vergisi için ödeme dönemi devam ediyor. Mükellefler ödemelerini ilçe belediyesine giderek veya e-belediye sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. 


Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. 


Vergi büyükşehirde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Buna göre, onutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi 2017 yılı 1. taksiti Mart ayında başlamıştı. Vergi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?


Emlak vergisi 2. taksit 2017 ödemeleri 1 Kasım'da başlayacak, 30 Kasım'da sona erecek. Bu sene içinde emlak satın alan kimselerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar beyanname vermeleri gerekecek.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön