29 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2018!

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2018!

2018 yılının vergi takvimine göre emlak vergisinde ikinci taksit dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2018 en zaman?



Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Bu vergi, bağlı olunan ilçe belediyelerine ödeniyor.

Emlak vergisinin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor, elbirliği mülkiyete sahip malikler ise vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Buna göre 2018 yılının ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs 2018 tarihleri arasında ödendi. Peki, Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2018

Mükellefler, ikinci taksit ödemelerini Kasım ayında yapıyor. Ancak tüm borcunu ilk taksit dönemi içerisinde kapatanlar Kasım'da herhangi bir bedel ödemiyor. Buna göre Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 30 Kasım 2018.

Bu yıl gayrimenkul alanların emlak vergisi 

Bu sene içinde gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu da yine önümüzdeki yıl başlıyor. Vergi mükellefiyeti için yıl sonuna kadar belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. 

 

Kimler Kasım'da emlak vergisi ödeyecek?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön