24 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2018!

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2018!

Milyonlarca emlak sahibini ilgilendiren emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?



Milyonlarca emlak sahibini ilgilendiren vergi dönemi yaklaşıyor. Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenmesi gereken bu verginin mükellefi mal sahipleri oluyor. Gayrimenkul kullanılsa da kullanılmasa da ödemenin yapılması gerekiyor.

Vergi mükellefleri emlak vergisini sorgulayabiliyor. Emlak vergisi borcu belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden gerçekleştirebiliyor.

Emlak Vergisi ödemeleri, ilgili ilçe belediyesine direkt olarak yapılacağı gibi ilgili belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubeleri aracılığı ile de yapılabiliyor. Ayrıca ödemeler PTT aracılığı ile de yapılabiliyor.

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2018
Emlak vergisinde 1. taksit ödemeleri 1 Mart itibari ile başlayacak. Ödemeler 3 ay boyunca sürecek. 

Buna göre Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2018 31 Mayıs olacak. Vergide ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak.

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön