27 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde son ödeme günü yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2018 ne zaman?



Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde son ödeme günü yaklaşıyor. Gayrimenkul kullanılsa da kullanılmasa da emlak vergisinin tüm mal sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor.

1319 sayılı kanun gereğince ödenen bu vergi, senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Yeni gayrimenkul alanların vergisi

Gayrimenkulü yeni satın alan kimseler öncelikle beyanname veriyor. Vergi sorumluluğu ise bir sonraki sene başlıyor. Emlak vergisi ödemesi için ise kimlik belgesi ile ilçe belediyesine müracaat edilmesi yeterli oluyor. 

Emlak Vergisi ödemeleri, ilgili ilçe belediyesine direkt olarak yapılacağı gibi ilgili belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubeleri aracılığı ile de yapılabiliyor. Ayrıca ödemeler PTT aracılığı ile de yapılabiliyor.


Emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2018

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibari ile başlamıştı. İlk taksit ödemeleri 3 ay süren emlak vergisinde 1. taksitin spn günü 31 Mayıs.

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında tahsil edilecek.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön