19 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi, sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Vergiyi tüm gayrimenkul sahipleri ödemekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?



Gayrimenkuller için sene içerisinde ödenmesi gereken vergilerden biri emlak vergisi olup, emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?


Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Türkiye'de mesken, işyeri, arsa ve arazisi olan herkes (2017'de alanlar hariç) bu sene vergi ödüyor. 2017 yılı içinde satın alınan gayrimenkulün vergisini eski malik ödüyor, yeni malikin vergi sorumluluğu ise 2018'de başlıyor.


Emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ilk taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başladı, 31 Mayıs'ta sona erecek. Emlak vergisi ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Emlak vergisi ikinci taksiti ise Kasım'da ödeniyor.


Emlak vergisi borcunun 2'den fazla taksitle de ödenmesi mümkün oluyor. Ancak bunun için anlaşmalı bankaların kampanyalarına katılım sağlanması gerekiyor.


Aynı zamanda kimi belediyeler çıkarttıkları kartlar ile de vergi borcunu 2'den fazla taksitlendirebiliyor. Kimi belediyeler emlak vergisini 6 aya kadar taksitlendirebiliyor. Örneğin Güngören Belediyesi'nin GÜNKART'ı ile bu mümkün olabiliyor.


Siz de kendi belediyeniz ile iletişime geçerek 2'den fazla taksitlendirme olup olmadığını teyit edebilir, bu doğrultuda bir ödeme planı geliştirebilirsiniz. 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön