24 / 04 / 2024

Emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödeniyor. İşte, emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!



Emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödeniyor. Emlak vergisi için taşınmazın bağlı bulunduğu belediye müdürlüklerinin emlak servislerine vergi mükelleflerinin müracaat etmeleri gerekiyor.


Emlak vergisi ödeyecek vergi mükellefleri, taşınmazın bağlı bulunduğu belediye müdürlüklerinde Emlak Vergisi birimlerine ödemelerini yapabiliyor.  Ödeme gerçekleştirilirken, vergi mükellefleri yanlarında taşınmaza ait tapu veya tapu örneklerini yanında bulundurmaları gerekiyor.


Emlak vergisi mükelleflerini  vergilerini ödeyebilmeleri için, ilk olarak emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Emlak beyannamelerinin belediyeye en geç gayrimenkul tapusunun alındığı yılın sonuna kadar olarak belirleniyor.


Eğer alınan gayrimenkulün inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra aynı yıl içinde beyannamenin verilmesi gerekiyor.


Emlak Vergisi Kanunu gereğince her yıl aynı dönemde ödenmesi gereken emlak vergisi  iki eşit tasitte yatırılıyor.  Emlak vergisi 1. taksiti yılın üçüncü ayı ile beşinci ayı arasında ödeniyor. Emlak vergisi 2. taksiti ise ilk taksit ödemelerinden 5 ay sonra onbirinci ayda ödeniyor.


2015 yılı emlak vergisi takvimine göre, verginin 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Verginin 1. taksiti 1 Haziran'da sona eriyor. 


2015 emlak vergisi ödeme tarihleri!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön