19 / 04 / 2024

2015 emlak vergisi ödeme tarihleri!

2015 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiye emlak vergisi deniyor. İşte, 2015 emlak vergisi ödeme tarihleri!



2015 emlak vergisi ödeme tarihleri!

1986 yılından itibaren belediyeler tarafından tahsil edilen Emlak vergisi, taşınmazlardan alınan dolaysız bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Bina, arsa gibi taşınmaz sahipleri yıllık olarak emlak vergisi ödemekle sorumlu oluyor. Emlak vergisi, sürekli ödenemesi gereken vergiler arasında yer alıyor;


Servet vergisi olarak da anılan emlak vergisi iki çeşittir;

Bina vergisi

Arazi vergisi.


Emlak vergisi ödemeleri için taşınmazın bulunduğu belediyeye giderek beyanda bulunulması gerekiyor. Yıl içerisinde tek ya da iki aşamada ödeme yapılabiliyor.  Emlak vergisi ödemelerinin alındığı dönem Ocak ve Kasım ayları olarak karşımıza çıkıyor. Toplam emlak vergisi tutarı tek seferde ya da bu ödeme dönemlerinde iki taksit olarak ödenebiliyor. 


Vergi ödemesi arsa, arazi, mesken ve işyerleri için farklı oranlarda hesaplanıyor.  Bu oranlar ise, vergi yılı içerisinde asgari rayiç değerler üzerinden tahsil ediliyor.


2015 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Emlak vergisi 1. taksiti 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Verginin 2. taksiti ise 1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor.


2015 yılında ödenecek emlak vergisinin 1. taksitleri 1 hafta sonra Mart ayı itibarıyla başlıyor.


Emlak ve çevre temizlik vergisi beyannamesi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön