20 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2015!

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için iki taksitte ödeniyor. İşte emlak vergisi ödeme tarihleri 2015..



Emlak vergisi ödeme tarihleri 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor.


Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Aynı zamanda ödemeler internet üzerinden e-belediye sistemine giriş yapılarak da yapılabiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Üzerinde yapı olmayan arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi ödemeleri yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde yapılıyor. 


Emlak vergisi ödeme tarihleri 2015..

Emlak vergisi 1. taksiti 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Verginin 2. taksiti ise 1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor.


2015 yılında ödenecek emlak vergisinin 1. taksitleri 1 hafta sonra Mart ayı itibarıyla başlıyor.


Çalışan emekli emlak vergisi öder mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön