19 / 04 / 2024

Emlak ve çöp vergisi ödeme tarihleri 2015!

Emlak ve çöp vergisi ödeme tarihleri 2015!

Emlak ve çöp vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu iki vergi de aynı tarihlerde ödeniyor. Peki, emlak ve çöp vergisi ödeme tarihleri 2015 nelerdir? İşte vergi ödemeleri..



Emlak ve çöp vergisi ödeme tarihleri 2015!

Emlak ve çöp vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu iki verginin ödeme koşulları farklılık gösteriyor. Emlak vergisini taşınmaz malın sahibi öderken, çöp vergisini taşınmaz malın kullanıcısı ödüyor.


Emlak vergisi kapsamında; mesken, işyeri, arsa ve araziler girerken; çöp vergisi kapsamına yalnız mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar giriyor. Arsa ve araziler için çöp vergisi ödenmiyor.


Bu iki vergi de senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak ve çöp vergisi ödeme tarihleri 2015 nelerdir?


Emlak ve çöp vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Meskenlerin çöp vergisi su faturalarına yansıtılırken; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için vergi ödemesi belediyede yapılıyor.


Emlak vergisi ödemeleri de, belediyeler tarafından tahsil edilmekte olan emlak vergisi doğrudan bina, arsa, arazinin bağlı olduğu belediyelere yapılabiliyor. 


Ayrıca, emlak vergisi mükellef numarası ile PTT havalesi ya da Belediyelerin banka hesaplarına vergi ödemesi yapılabiliyor. 


Emlak vergisi ödemelerinde diğer bir seçenek ise internetten ödeme olarak karşımıza çıkıyor.  “E-belediye” sistemi ile emlak vergisi online olarak yapılabiliyor.  



Emlak ve çöp vergisi sorgulama işlemleri!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön