26 / 04 / 2024

Ev emlak vergisi ödeme tarihleri!

Ev emlak vergisi ödeme tarihleri!

Emlak Vergisi Kanunu esasları gereğince bina (mesken, işyeri) ve arazi (arsa, arazi) gibi taşınmaz mallar için ödenen bir tür vergi olarak tanımlanıyor. Peki, ev emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte, ev emlak vergisi ödeme tarihleri!



Ev emlak vergisi ödeme tarihleri!

Emlak vergisi, Emlak Vergisi Kanunu esasları gereğince bina (mesken, işyeri) ve arazi (arsa, arazi) gibi taşınmaz mallar için ödenen bir tür vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor.


Tapulu taşınmazda tapu kimin adına ise o kişi emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Tapusuz taşınmazlarda ise emlak vergisi, noterde düzenlenen senedin ya da sözleşmenin imzalandığı günden itibaren ödenmesi gerekiyor.


Taşınmazın sahipleri ya da yararlanma hak sahipleri, bu kişiler yok ise taşınmazı koruyan kişiler emlak vergisini ödemekle yükümlü oluyor. Vergi mükellefleri, borçlarını peşin olarak ödeyebilecekleri gibi her sene iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Peki, ev emlak vergisi ne zaman ödenir?



Ev emlak vergisi ödeme tarihleri!

Verginin ilk taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. 


Emlak vergisi ödemeleri, vergi dönemi içerisinde taşınmaz malın bağlı olduğu belediyelerin tahsilat veznelerine yatırılıyor. 


Ancak taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor.



Ev emlak vergisi ne kadar?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön