26 / 04 / 2024

Ev emlak vergisi ne kadar?

Ev emlak vergisi ne kadar?

Ev emlak vergisi peşin olarak ödenebildiği gibi taksitle de ödenebiliyor. Verginin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksitinin ise Kasım ayı içerisinde ödenmesi gerekiyor. Peki, ev emlak vergisi ne kadar?



Ev emlak vergisi ne kadar?


Arazi, arsa ve binalar için ödenen bir vergi çeşidi olan ev emlak vergisinin  ikinci taksitinin 30 Kasım Pazar gününe rastladığı için 1 Aralık Pazartesi akşamına kadar ödenmesi gerekiyor.


Ev emlak vergisi peşin olarak ödenebildiği gibi yılda iki eşit taksitle de ödenebiliyor. Verginin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi.


Tapulu taşınmazda tapu kimin adına ise o kişi emlak vergisi ödemek zorunda oluyor.  Tapusuz taşınmazlarda ise emlak vergisi, noterde düzenlenen senedin ya da sözleşmenin imzalandığı gün doğuyor. Miras yolu ile taşınmaz üzerinde hak sahibi olan kişilerde emlak vergisi yükümlülüğü ölümün meydana geldiği tarihte başlıyor. 


Taşınmazın sahipleri ya da yararlanma hak sahipleri, bu kişiler yok ise taşınmazı koruyan kişiler emlak vergisi yükümlü oluyor.  Ev Vergisi değeri taşınmazların bulunduğu yere ve metrekaresine göre belirleniyor. Peki, Ev emlak vergisi ne kadar?


Ev emlak vergisi oranları 2014!

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Ev vergisi nasıl hesaplanır?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön