18 / 04 / 2024

Emlak vergisi gecikme faizi 2015!

Emlak vergisi gecikme faizi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin gecikmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi 2015...



Emlak vergisi gecikme faizi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Her sene belli dönemlerde ödenmesi gereken emlak vergisini bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olup; İşyeri ve dükkan gibi diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksit; Kasım ayında ise ikinci taksit olarak ödeniyor.


Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama..

Emlak vergisi gecikme faizi, gecikmenin yaşandığı her ay için ayrı kesiliyor. Emlak vergisi gecikme faizi gecikmenin yaşandığı her ay için yüzde 1.4 oranı ile hesaplanıyor.


Büyükşehir belediyesi emlak vergi oranları 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön