24 / 04 / 2024

Emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

Emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

Emlak vergisinde tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için belediyeye müracaat ediliyor. Peki, bilmeden ödenen emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?



Emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

Emlak vergisinde meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. Muafiyet gereğince tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor.


Ancak bunun için bazı koşullar aranıyor. Koşullara uygun kimseler belediyeye giderek verecekleri bir dilekçe ile vergi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Türkiye sınırları içinde brüt alanı 200 metrekareyi aşmayan tek dairesi olan ve emekli aylığından başka geliri olmayan emekliler, şehitlerin dul ve yetimleri, gaziler, engelliler ve geliri olmayan işsizlerin Emlak Vergisi oranı sıfıra indiriliyor. 


Ancak muafiyet için bu koşullara sahip kimselerin belediyeye giderek dilekçe vermesi gerekiyor. Ayrıca muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödenen emlak vergilerinin de iadesi mümkün olabiliyor. 


Emlak vergisi geri iade şartları:

Maliye Bakanlığının almış olduğu bir karar devreye giriyor. 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge ile belediyelerin (2015 yılı için) 2010 ve izleyen yıllara ait Emlak vergisi iadelerinin yapılması gerektiğini açıkladı.

 

Buna göre fazladan ödenen emlak vergisi idaleri için bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. 


Yazlık için emlak vergisi ödenir mi?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön