28 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödemelerinde son gün ne zaman?

Emlak vergisi ödemelerinde son gün ne zaman?

Emlak vergisinin ikinci taksitinin ödemesinde son tarihin 30 Kasım olduğunu sözlerine ekleyen uzmanlar, mükellefleri ceza almamaları karşısında uyardı. İşte, 2019 emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksiti ile ilgili merak edilenler...



Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, emlak vergilerinin yılda iki eşit taksitle tahsil edildiğini, birincisinin mart, nisan ve mayısta, ikincisinin ise kasımda belediyelere ödendiğini söyledi.

Emlak vergisi ödemelerinde son gün ne zaman?  

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ikinci taksitin 30 Kasım mesai sonuna kadar ödeneceğini söyleyen Küçük, "Vergi süresi içinde ödenmezse, her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı uygulanıyor. Mayıs sonuna kadar ödenmesi gereken ilk taksiti ödemediyseniz gecikme zammıyla birlikte iki taksiti ödeyebilirsiniz." dedi.

Emlak vergileri hakkında belediyeye bizzat gidilip ödendiği gibi belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebileceğini söyleyen Küçük, bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu yapılabildiğini sözlerine ekledi.

Küçük, "Belediyelerin internet siteleri üzerinden yapılacak ödemelerde, dolandırıcılara karşı önlem olarak, web sitesinin sahte web sitesi olmamasına dikkat etmeliyiz." diye konuştu.

Kredi kartı ile gerçekleşen ödemelerde, kartın kopyalanması veya şifrenin başkaları tarafından ele geçirilmesi risklerine karşısında dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekleyen küçük, bazı bankaların, kredi kartıyla gerçekleşen ödemelerde taksit uygulaması bulunduğunu, ödeme sonrası belgeyi saklamanın yararlı olacağını belirtti.

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?

Küçük, "Yeni inşa edilen binalar için inşaatın sona erdiği veya inşaatın sona ermesinden evvel kısmen kullanılmaya başlanmış ise her kısmın kullanılmasına başlandığı bütçe yılı içerisinde belediyeye bildirimde bulunulması zorunludur." açıklamasında bulundu. Bazı kimselerin sıfır oranlı emlak vergisine tabi olduğunu sözlerine ekleyen Küçük, şunları söyledi:

"Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler, emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenleri bulunması halinde emlak vergisi ödemez. Bu durumda olan kişiler, bir dilekçeyle belediyelere müracaat etmelidir. Bu kişiler tek meskene hisseyle sahipse, hisselerine ait kısım hakkında da sıfır emlak vergisi uygulanır."

8 soruda emlak vergisi!

Emlak vergisi ödemeleri için son günler!


Geri Dön