19 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemesi ne zaman 2015?

Emlak vergisi ödemesi ne zaman 2015?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor? Peki, emlak vergisi ödemesi ne zaman 2015?



Emlak vergisi ödemesi ne zaman 2015?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi; Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin 2. taksit ödemesi ise Kasım ayında ödeniyor.


Emlak vergisi oranları 2015:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Emlak vergisini online ödeme!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön