29 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek?

Emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek?

Emlak vergisi ödemek ile mükellef olan mal sahipleri vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek?



Emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek?

Emlak vergisi ödemek ile mükellef olan mal sahipleri vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi.


Vergi ödemesi için mükellefin kimlik ve sahip olduğu taşınmazın bilgileri ile belediyeye müracaat etmesi gerekiyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın türüne, değerine ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor.


Emlak vergisi oranları 2015:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda  Binde 4 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3  


Emlak vergisi ödemesi, ikinci taksit ödemeleri Kasım ayın itibariyle başladı. Peki, emlak vergisi ödemesi ne zaman bitecek?


Emlak vergisi ödemesi Aralık ayının başında sona erecek. Bu tarihe kadar tüm mükelleflerin vergi ödemelerini yapması gerekiyor. Aksi halde gecikmenin yaşandığı her ay için vergi cezası uygulanıyor.


Emlak vergisi ödememenin cezası..

Emlak Vergisi Kanunu'nun 32'inci maddesine göre beyanname verilmemesi halinde vergi aynı kanun hükümleri uyarınca idarece tarh ediliyor ve vergi ziyaı cezası kesiliyor.


Buna göre anılan madde uyarınca idarece yapılan tarhiyata ergi ziyaı cezası kesilecektir. Kesilecek ceza tutarı ziyaa uğratılan verginin bir katı olarak hesaplanıyor.


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için yüzde 1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.



Emlak vergisi internet vergi dairesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön