28 / 03 / 2024

Emlak vergi affı ne zaman bitecek?

Emlak vergi affı ne zaman bitecek?

6552 sayılı Torba Yasası ile getirilen vergi affı dahilinde belediyeye ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, emlak vergi affı ne zaman bitecek?



Emlak vergi affı ne zaman bitecek?

6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklara af getirildi. Vergi affı dahilinde belediyeye ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor.


Vergi yapılandırma başvurularının, başvuru süresi içerisinde yapılması gerekiyor. Aksi halde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Torba Yasasınde yapılandırılabilecek emlak ve çevre temizlik vergileri madde 78'de şu şekilde tanımlanıyor:


"Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı"


Yukarıda belirtilen vergi ve zamları yapılandırma kapsamına giriyor. Peki, emlak vergi affı ne zaman bitecek? Emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?


Vergi yapılandırma başvurularının 30 Kasım 2012 tarihine kadar belediyeye gidilerek yapılması gerekiyor. Ödemeler ise 1 Aralık itibarıyla başlıyor.


Ödemeler, peşin olarak yapılabildiği gibi taksitli olarak da yapılabiliyor. Yapılandırmada kredi kartı da kullanılabiliyor.


Taksitli ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte yapılıyor. Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.



Emlak vergisi 2. taksit son ödeme günü!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön