20 / 04 / 2024

Emlak vergisi son gün 2013!

Emlak vergisi son gün 2013!

İşyeri, konut ve bina gibi gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergileri, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ikinci taksitleri Kasım ayında ödeniyor. İşte emlak vergisi son gün 2013...



Emlak vergisi son gün 2013!

Emlak vergisi, bilindiği üzere belediyelere; gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Ancak emlak vergisinde bazı muafiyetler söz konusu. Emlak Vergisi Kanununda belirtilen özelliklere sahip gayrimenkul sahiplerinden emlak vergisi talep edilmiyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez?


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve ayriyeten yazlık eve sahip olmayan;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Buna karşılık birden fazla dairesi olanlar; Birden fazla daire hissesine sahip olanlar; 200 metrekareden küçük kışlığının yanında bir de yazlık evi olanlar; Emekli aylığı dışında geliri olanlar; çalışanlar; Kira geliri ve faiz geliri gibi başka geliri olanlar emlak vergisi yükümlüsü olarak tanımlanıyor.


Yukarıda belirtilen emlak vergisi yükümlüleri vergi borçlarını iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İsteyenler, borcu ilk taksit dönemi içinde tek seferde ödeyebiliyor.


2013 yılında ilk taksit dönemi için son gün 31 Mayıs'tı. İkinci taksitler için ise ödemeler bu ay; Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Emlak vergisi son gün 2013; belediyeden belediyeye değişmekle birlikte; 30 Kasım veya 2 Aralım tarihleri olarak belirleniyor.


Emlak vergisi hesaplama:

Emlak vergileri gayrimenkul değerlerinin üzerinden, emlak vergisi oranlarının hesaplanması yolu ile bulunuyor. 2013 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


Ödemeler bilindiği üzere gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak, gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.



Emlak vergisi borcu 2013!
Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi!




Geri Dön