25 / 04 / 2024

Emlak vergisi son günü 2017!

Emlak vergisi son günü 2017!

Emlak vergisi 2017 yılı 1. taksit ödemeleri Mart ayında başlamıştı. Peki, emlak vergisi son günü 2017 ne zaman? Verginin 2. taksiti ne zaman ödenir?



1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. 


Gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Paylı mülkiyette ise malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergi için ödemeler ilçe belediyesine iki taksit halinde ödeniyor. 2017 yılı 1. taksiti için ödemeler Mart ayında başlamıştı. Peki, emlak vergisi son günü 2017 ne zaman?


Emlak vergisi son günü 2017

Emlak vergisi son günü 31 Mayıs 2017 tarihi olup, vergi borcunu ödemeyenlerin önünde bugün de dahil son 17 günü bulunuyor.


Vergi için ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında yapılıyor. İsteyenler vergi borcunun tamamını ilk taksit döneminde kapatabiliyor. 


Emlak vergisi oranları 2017

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön