20 / 04 / 2024

Emlak vergisi ve TOKİ ödemelerinin ertelenmesi talebi TBMM'de!

Emlak vergisi ve TOKİ ödemelerinin ertelenmesi talebi TBMM'de!

Koronavirüs salgını nedeniyle emlak vergisi ve TOKİ konutlarının ödemelerinin ertelenmesi talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li  Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, koronavirüs salgını nedeniyle emlak vergisi ve  TOKİ  konutlarının ödemelerinin ertelenmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ataş, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Ataş, ''Yeni tip Coronavirüs salgını vatandaşlarımızı ekonomik anlamda olumsuz etkilemiştir. Vatandaşlarımız geçim sıkıntısı yaşamaktadır ve devletten yardım beklemektedir. Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ve Mayıs ayları arasında yapılmaktadır. 1 Mart'ta başlayan vergi dönemi, 31 Mayıs'ta sona erecektir. Vergide ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacaktır. Koronovirüs nedeniyle birçok işyeri işlerine ara vermiş, vatandaşlarımız ekonomik olarak güçlükler yaşamaya başlamıştır'' diye konuştu.

Şevkin, açıklamalarına şöyle devam etti: ''Yine TOKİ'de oturan dar gelirli vatandaşlarımızın ödediği konut ödemeleri gibi konularda birçok vatandaşımızı zor durumda bırakmaktadır. Anayasamızda bulunan “Sosyal Devlet” ilkesi gereği bu ödemelerin ileriki bir tarihe faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir” açıklaması dikkat çekmiştir.''

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın soruları:
1- Son ödeme günü yaklaşan emlak vergisini ileriki bir tarihe faizsiz olarak ertelenmesi konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

2- Dar gelirli vatandaşlarımızın oturduğu TOKİ konutlarının ödemelerinin yine faizsiz olarak ertelenmesi noktasında bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 


Geri Dön