16 / 04 / 2024

Emlak vergisinde son taksiti kaçırmayın!

Emlak vergisinde son taksiti kaçırmayın!

Emlak ve çevre temizlik vergisi ile miras vergisinin 2. taksit ödemelerinde son gün 30 Kasım. Vergi mükelleflerinin 30 Kasım'a kadar vergi ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. 



İlk taksit ödemesi Mayıs ayında gerçekleştirilen emlak vergisinde, ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım’da sona erecek. Söz konusu ödemeler belediyelere yapılıyor. Mevcut yasaya göre, işsizler, emekli maaşıyla geçinenler (dul ve yetimleri dahil), ev hanımları, geliri olmayanlar, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri ise vergiden muaf tutuluyor. 

Ancak sıfır vergiden faydalanmak için evin brüt 200 metrekareyi aşmaması ve sadece bir konutun olması şartı var. Vergi muafiyetinden faydalanmak için mutlaka belediyeye başvurup vergi muafiyeti formu doldurup bizzat başvuru yapılması gerekiyor.

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden yapabiliyorlar. 

Vergi ödeme yerleri 
1- İlçe belediyeleri
2- Anlaşmalı bankalar ve ATM'leri
3- E-belediye
4- PTT Havalesi
5- Vergi internet şubesi


Geri Dön