19 / 04 / 2024

Emlakçı neleri yapamaz?

Emlakçı neleri yapamaz?

Emlakçı neleri yapamaz?: Emlak komisyoncusu, kendisine kapora almak konusunda verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamaz. Kapora, alım - satım işlerinde, satıcı veya kiralayan imzası alınarak teslim edilir...




Emlakçı neleri yapamaz?


Emlak komisyoncusu, kendisine kapora almak konusunda verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamaz. Kapora , alım - satım işlerinde, satıcı veya kiralayan imzası alınarak teslim edilir. Emlak Komisyoncusu'nun yer gösterme ücreti alması yasaktır. 


Emlakçı neleri yapamaz?


Emlak komisyonculuğunu meslek edinenler dışındaki kişi ve kuruluşlar (Apt. Yöneticisi, Kapıcı, diğer meslek gurupları ...v.s). Emlak Komisyoncularına tanınan yetkileri ve ünvanı kullanamazlar. Sizi mağdur ettikleri gibi, fatura kesmedikleri için devleti de zarara uğratmaktadırlar. Bu kişi ve kuruluşlarla irtibat kurmayınız. Vergi kaçağı suçuna ortak olmayınız.


Emlak Komisyoncusu'nun vergi levhasını ve Odaların verdiği sicil belgesini görmek konusunda ısrarcı davranın. Bu belgeleri olmayan Emlak Komisyoncuları ile iş yapıp zarara uğradığınızda hakkınızı arayabileceğiniz bir mesleki kurum bulamayacağınızı unutmayınız. 


Odaların bünyesinde kayıtlı Emlak Komisyoncuları, satın alacağınız veya kiralayacağınız gayrimenkulün durumu konusunda sizin adınıza araştırma yapmakla yükümlüdür.



Gayrimenkul alım-kiralama aracılık sözleşmesi!
Emlakçı komisyonu ne kadar?
Emlakçı ne iş yapar?
Emlakçılık yapmak için gereken şartlar!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön