26 / 04 / 2024

Emlakçının görevleri nelerdir?

Emlakçının görevleri nelerdir?

Emlak alım-satım, kiralama işlerinde alıcı-satıcı ya da kiralayan-kiracı arasında aracılık yapan emlakçının görevleri nelerdir? Emlakçı neleri yapmakla yükümlüdür? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..



Emlakçı kimdir?


Ticari ve yasal prosedürlere göre kişi ve kurumlara emlak kiralama, satış vb. konularda aracılık etme, danışmanlık hizmetleri sunma ve konuyla ilgili tapu kadastro, belediye, noter ve vergi dairelerindeki resmi işlemleri takip etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiye emlakçı deniyor.



Emlakçının görevleri nelerdir?


İşkur'un emlakçının görevleri olarak sıraladığı işlemler ise şöyle;


-Saha (alan) çalışması yapmak,


- Müşteri portföyünü (arz-talep yönünden) değerlendirmek,


- Emlak kayıtlarını cins, tür, bölge ve fiyatlarına göre listelendirmek


- Pazarlama stratejisi oluşturmak


- Yazılı pazarlama teklifleri hazırlamak


- Tanıtım ve promosyon çalışmaları yapmak,


- İlan verilecek emlakları belirlemek,


- Alıcıya ve kiracıya tercihleri doğrultusunda seçenekler sunmak


- Satıcı ve kiraya verenler için pazarlama yetki sözleşmesi yapmak,


- Kiracı ve alıcı için tellaliye sözleşmesi yapmak


- Emlakın satışına ve kiralanmasına yönelik alternatiflerde bulunma, taraflara satış öncesi ve sonrası vergi işlemleri konusunda bilgi verme, proje yapımında pazarlamayı kolaylaştırıcı önerilerde bulunma, Toplu konut yasası ve teşvikler konusunda müşteriye bilgi verme vb. gibi danışmanlık hizmeti işlemlerini yapmak


- Emlakın pazarlanmak üzere hazır duruma getirilmesini sağlama, resmi işlemlerde kullanmak üzere müşteriden vekalet alma, belediyelerden emlak imar durumu belgesi alma, kiracıya ve alıcıya emlakın genel durumu ve genel giderleri konusunda bilgi verme, satış vaadi sözleşmesi yapma, müşterinin vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesini sağlama vb.gibi pazarlama hizmeti işlemlerini yepmak


- Tapu kadastro, belediye, noter ve vergi dairelerinde resmi işlemleri yürütmek, vb. görev ve işlemleri yerine getiriyor.


Emlak komisyonculuğu nedir?

Emlak komisyoncusu olma şartları!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön