29 / 03 / 2024

Emlakçı sözleşmesi örneği!

Emlakçı sözleşmesi örneği!

Emlakçı aracılığıyla yapılacak taşınmaz mal alım satım için öncelikle emlakçı sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Sözleşmeyi imzalamak, taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. İşte emlakçı sözleşmesi örneği...



Emlakçı sözleşmesi örneği!

Emlakçı aracılığıyla yapılacak taşınmaz alım satım için öncelikle emlakçı sözleşmesinin imzalanması gerekiyor.  Sözleşme kapsamında satışın yapıldığı gayrimenkule, gayrimenkulün satış değerine, verilen kaporaya ve geriye kalan bedelin nasıl ödeneceğine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Sözleşmenin imzalanması, taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Sözleşmenin imzalanmasından sonra eğer alıcı, satın alma işleminden vazgeçerse verdiği kaporayı geri alamıyor.


Eğer satıcı satış işleminden vazgeçer ise de kaporayı ve bir kapora miktarı kadar daha tazminat ödemek zorunda kalıyor. Emlakçı sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor:


Emlakçı sözleşmesi örneği:


CİNSİ : 

İLİ : 

İLÇESİ : 

MAHALLESİ : 

SOKAĞI : 

KAPI NO : 

PAFTA NO : 

ADA NO : 

PARSEL NO : 


ALICI …………… …………… ile SATICI …………………… yukarıda kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda satılması için anlaşmışlardır. 


1 - SATICI, sahibi bulunduğu yukarıda kayıtlı emlağını (yıllık brüt stopaj dahil) ……………… TL’den satmayı kabul etmiştir. 


2 - Satış bedeline mahsuben, ALICI’dan …………… TL kapora alınmıştır. 


3 - Satış bedelinin ……………… TL’si peşin, geri kalanı da ………… sürede taksitlerle ödenecektir. 


4 - Bu sözleşme imzalandıktan sonra, Borçlar Kanunu’nun 156/2 maddesine göre, taraflardan ALICI, bu emlağı almaktan vazgeçtiği taktirde, verdiği kaparoyu geri alamayacaktır. SATICI bu emlağı satmaktan vazgeçerse, kaparoyu iade edecek ve kaparo miktarı kadar daha tazminat ödeyecektir. 


5 – ALICI ve SATICI, kendilerine bu sözleşmeyi sağlayan  Emlak  KOMİSYONCUSU’na sözleşmenin imzasından itibaren, gerçek satış bedeli üzerinden yüzde ……………………… + KDV tutarında hizmet ücreti ödemeyi kabul ederler. 


6 – Anlaşmazlık halinde haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı tazminatlarla birlikte  diğer tarafın maruz kalacağı her türlü zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini de ödeyecektir. 


7 – Bu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde ………… ………… Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.


……/……/2014

ALICI 

EMLAK KOMİSYONCUSU

SATICI


Emlakçı olmak için gerekli belgeler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön