25 / 04 / 2024

Emlakçılardan Tunç Soyer’e tepki!

Emlakçılardan Tunç Soyer’e tepki!

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında depremzedeler için Uzundere’deki konut tahsisi sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklama sektörde faaliyet gösteren emlakçılardan tepki aldı.



30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde çok sayıda vatandaşın evsiz kalması nedeniyle  İzmir  Büyükşehir Belediyesi,  Uzundere'de bulunan konutları depremzedelere tahsis etmişti. Tahsis sırasında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamasında; “Biz dört dörtlük bir yer yapıyoruz. Her türlü ihtiyacı karşılanmış şekilde binaları hazırlıyoruz ve yurttaşlarımızı bekliyoruz. Soğukta, emlakçı ve komisyoncuyla uğraşmadan, bir yıllık kira bedelini düşünmeden, huzurla yaşayacakları bir mekan hazırlıyoruz. Depremzedeleri de bu konutlara davet ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Emlakçılardan Tunç Soyer’e tepki!

Bu açıklama İzmir'de faaliyet gösteren emlakçıların tepkisine neden oldu. Söz konusu açıklama ile ilgili, TÜRKSİAD Ticaret ve Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı
EMFED Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Mehmet SERT açıklama yayınladı. İşte Sert'in o açıklaması: 

"İzmir'de yaşamış olduğumuz Deprem'de gerek canlarını kaybeden, gerekse deprem'de yaralı halde kurtarılan vatandaşlarımız için tüm Türkiye olarak insan,din,dil,ırk, bölge, meslek ayrımı yapmadan yüreğimiz gönlümüz vijdani sorumluluğumuz İzmir'deki tüm vatandaşlarımız için attı ve elimizden ne gelirse tüm ülke olarak gereğini yapmaya çalıştık. İzmir'de bulunan ve bazı meslektaşlarımızın da bu depremden evleri ve iş yerleri zarar gördü, Emlak Ofislerimiz ve Emlak Danışmanı meslektaşlarımız özellikle İzmir Emlakçılar Odası Yönetimi karar alarak depremzedelere yönelik gayrimenkul işlemleri için hiç bir hizmet bedeli almayacaklarını ilk günde belirtmişler ve gerekli sorumluluklarını kamuoyuyla ve  basın aracılığıyla, sosyal medya platformlarında  paylaşım yaparak duyurmuşlar evlerini ve iş yerlerini depremden zarar görenlere açmışlardır.

Emlakçılardan Tunç Soyer’e tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer kendini ön plana çıkarma amacıyla, ülke ekonomisine katkı yapan ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen tüm  meslektaşlarımızı karalayıcı ve kabul edilemez açıklaması tarafımızca asla tasvip edilmemiş acilen tüm emlak ofislerimizden ve meslektaşlarımızdan özür dilemesi gerekmektedir. Aksi takdirde sosyal bir Devlet olmanın gereği , özel yasa ve yönetmeliklerle yürütülen bir mesleğin temsilcileri olarak gerekli haklarımızı kullanacağımızı Belediye Başkanı, Bakan, Cumhurbaşkanı da olsa mesleğimize karşı  yakışıksız üslup ve ithamlarda bulunan kişilerin her daim karşısında olacağımızın bilinmesini ister, seçim zamanında esnaf ve ticaret erbabına ziyarette bulunan gerek siyasi partilere gerek adaylara gereken karşılığın verileceğinin tarafınızca bilinmesini hatırlatır, yanlıştan acilen dönülmesini istirama davet ederiz."

 


Geri Dön