24 / 04 / 2024

Hamza Dağ'dan Tunç Soyer'e borç çıkışı!

Hamza Dağ'dan Tunç Soyer'e borç çıkışı!

AK Partili Hamza Dağ, CHP’li Soyer’e, arazi satışları üzerinden sorular sordu. Hamza Dağ, “Taşınmazları yok pahasına sattın. Belediye borcunu da 20 milyon liradan nasıl 150 milyona çıkardın?” diye sordu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  İzmir  Miletvekili Hamza Dağ, Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP'li Soyer'e 10 yıldır sürdürdüğü Seferihisar Belediye Başkanlığı üzerinden yüklendi. 

Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığı 10 yıllık dönemde ilçe belediyesine ait taşınmazların bir bir değerinin çok satıldığını ifade eden Dağ, bu süreçte belediyenin 20 milyon TL olan borcunun da 150 milyon TL'ye çıktığına dikkat çekti.

O satışlardan en önemli olanlarını kamuoyuna paylaşan Dağ, şunları söyledi; "Şu meşhur Ekmeksiz plajı, kent meydanına bir park yapılması sözü alınarak Kazak yatırımcılara satıldı. Bu alan tek başına Seferihisar'ın tüm borçlarını kapatabilecek kadar değerli ve bugün için en az 200 milyon lira edeceği söylenen bir arazi. Tek başına Seferihisar Belediyesi'nin tüm borcunu kapatacak, üstüne de birçok yatırımlar yapılmasını sağlayacak bir arazi. Kaç paraya satıldı biliyor musunuz? Bunu ben değil Tunç Soyer açıklasın.

Sığacık'ta bulunan ve 'Eşek Adası' olarak da bilinen 28 bin metrekarelik ada 2012 yılında 1 milyon 350 bin lira gibi komik bir fiyata satıldı. Tamamı Seferihisar Belediyesi'ne ait olan ve üzerinde Neptün Turizm Ticaret Anonim Şirketi'ne ait bir otel bulunan 75 bin 547 metrekarelik arazi, 2015 yılında 19 milyon 500 bin lira gibi cüzi bir miktar ile yine bu şirkete satıldı ve kiralama hakkından pay alınmadı. Buranın 'ölüsü 120 milyon eder' diyorlar. Yani 6 katı! Bu satışlarda öne çıkan en önemli hususlar; satılan arazilerin değerinin altında satılıyor olması ve buralardan elde edilen gelirlerin hizmete dönüşmediği gibi belediye borcunun da her geçen gün artmış olmasıdır."

Sözlerine devam eden Dağ, "Görüldüğü üzere Tunç Soyer, Seferihisar Belediyesi'nin geçmişten gelen 20 milyon liralık borcunu bahane ederek birçok satış gerçekleştirdi. Maalesef satışlar yapıldıktan sonrada bu borçlar bitmemiş aksine belediyernin borcu gün geçtikçe artmıştır. O gün 20 milyon olan borç bugün 150 Milyon TL civarındadır. Bu satışlardan gelen 10 milyonlarla Seferihisar'a bir hizmet yapılmış olsaydı, bugün burada bunları konuşuyor olmazdık. Ortada hizmet olmadığı gibi borç da katlanarak artmıştır" diye açıklama yaptı. 

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun Soyer'in adaylığına karşı hatırlatan Dağ, "Sayın Kocaoğlu o süreçte yaptığı açıklamada 'İzmir üzerinde tehlikeli oyunlar var' dedi. Sayın Kocaoğlu'nun İzmirlilere borcu olduğunu düşünüyorum. Kendisinden rica ediyorum. Bu oyun nedir? Çıkıp açıklasın" dedi.


Geri Dön