28 / 03 / 2024

Emlakta 11 bölüme MYK muafiyet geldi!

Emlakta 11 bölüme MYK muafiyet geldi!

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından  emlak sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi’nden muafiyet sağlayan alanları belirlendi...



Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, 2020/1 sayılı Genelgesi ile emlak sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi’nden muafiyet sağlayan alanları belirledi. Buna göre ilgili alanlardan mezun olanlar için belge şartı aranmayacak.

Emlak Danışmanı Seviye 4 için muafiyet sağlayan alanlar ortaöğretim programlarının emlak komisyonculuğu ve emlak bölümleri mezunları olarak belirlenirken ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktorada ise 11 bölümün mezunları hem emlak danışmanı seviye 4 hem de sorumlu emlak danışmanı seviye 5 yeterliliklerinden muaf olacak.

‘Önemli bir ihtiyaçtı’

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, düzenlemenin önemine dikkat çekti. Akdoğan, "İlgili bölümlere ilişkin duyurular da Ticaret İl Müdürlüklerine bildirildi. Bu husus sektörümüzde de çok önemli bir ihtiyaçtı" diye konuştu.

Akdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Ticaret Bakanlığımızca gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın konuya ilişkin görüşlerine başvurularak ilgili alanlar seçildi. Emlak Danışmanı Seviye 4 için muafiyet sağlayan alanlar ortaöğretim programlarının emlak komisyonculuğu ve emlak bölümleri mezunları olarak belirlendi” dedi. Akdoğan, belirlenen ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerini şöyle sıraladı: “Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, Gayrimenkul ve Varlık Değerleme, Gayrimenkul Geliştirme, Kentsel Dönüşüm ve Planlama, Taşınmaz Geliştirme, Gayrimenkul Geliştirme, Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme, Gayrimenkul Değerlemesi ve Finansmanı, Arazi Yönetimi ve Politikası, Tapu ve Kadastro."

Akdoğan’ın verdiği bilgiye göre bu bölümlerin mezunlarının hem emlak danışmanı seviye 4 hem de sorumlu emlak danışmanı seviye 5 yeterliliklerinden muaf olacak.


Geri Dön