29 / 03 / 2024

Emmanuel Macron: Lübnanlıların konut ihtiyacı var!

Emmanuel Macron: Lübnanlıların konut ihtiyacı var!

Lübnan halkına sağlık hizmetleri, gıda, eğitim ve konut konularında ihtiyaçları bulunduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu konferansın amacının Beyrut halkının ihtiyaçlarına çok somut bir şekilde cevap vermek olduğunu belirtti.



Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 158 kişinin ölümüne ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan şiddetli patlamadan sonra Fransa ve Birleşmiş Milletler (BM) Beyrut'a destek sağlamak için video konferans yoluyla uluslararası konferans gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerçekleştirdiği konuşmada ülkesinin Lübnan halkının yanında olduğunu belirtti.

Lübnan halkına sağlık hizmetleri, gıda, eğitim ve konut konularında ihtiyaçları bulunduğunu belirten Macron, bu konferansın amacının Beyrut halkının ihtiyaçlarına çok somut bir şekilde yanıt vermek olduğunu dile getirdi.

Macron, Türkiye'nin bu konferansa katılmadığını fakat yardımlarda bulunacağını belirtti.

Lübnan'a yapılacak olan yardımların hızlı ve etkili şekilde ulaşması çağrısı yapan Macron, yardımların sivil halka ve sivil toplum kuruluşlarına ulaşmasının önemli olduğunu söyledi.

Macron, Lübnanlı yetkililere de halkın sokaklarda dile getirdiği meşru taleplerine yanıt vermeye davet etti.

- Beyrut Limanı'ndaki patlama

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos tarihinde patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış daha sonra ise tüm kenti sarsan çok güçlü patlama yaşanmıştı. Yaşanan patlamada, 158 kişi yaşamını yitirirken yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını açıklamıştı.

Yapılan bu açıklamadan sonra sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme geldi. Patlama özelliği olan 2 bin 750 tonluk amonyum nitratın neden 6 senedir limanda tutulduğu da merak konusu oldu.
 

Lübnanlılar yıkılan kentin imar edilmesini istedi!


Geri Dön