23 / 04 / 2024

Emrah Dalkaya: Gayrimenkul sertifikasına ciddi bir ilgi var!

Emrah Dalkaya: Gayrimenkul sertifikasına ciddi bir ilgi var!

Makro İnşaat Pazarlama Müdürü Emrah Dalkaya, 30 Mart'ta gerçekleştirilen emlakkulisi.com sektör buluşmalarında gayrimenkul sertifikası hakkında konuştu...




Makro İnşaat Pazarlama Müdürü Emrah Dalkaya, konut sektörünün sorunlarının tartışıldığı emlakkulisi.com sektör buluşmaları toplantısında, yeni bir yatırım enstrümanı olan gayrimenkul sertifikasından bahsetti.


İstanbul'da konutlara ulaşmanın her geçen gün daha zorlaştığını söyleyen Emrah Dalkaya, küçük yatırımcıların gayrimenkul sertifikasına ciddi bir ilgisi olduğunu dile getirdi.



Makro İnşaat Pazarlama Müdür Emrah Dalkaya'nın açıklaması şu şekilde;


"Gayrimenkul sertifikasında şu ara talep toplama aşamasındayız. Ciddi bir ilgi var. Özellikle muhtelifli yatırımcıların ilgisi var ama tabi biz yaptığımız reklamlarla küçük yatırımcıları da işe dahil etmeye çalıştık. Bugün artık Türkiye'de İstanbul'da özellikle 4 bin TL'nin altına düşmenin pek bir imkanı yok. Dolayısı ile konutlara ulaşmak da her geçen gün daha da zorlaşıyor. Geliştirdiğimiz bu yeni sistemle birlikte küçük yatırımcıları da oyunda dahil ediyoruz. Bunun bize ne faydası olacak? Müteahhit tarafından bir finansman maliyetlerini düşürmeye yarayacak. Konutlara ulaşmaya çalışan kitle için de, birikimleriyle projelere ortak ederek, küçük yatırımcının buradaki ranta ortak olmalarını hedefliyoruz. Durum bu. Şuanda raporlar için erken. Yarın belli olacak. Ama şuanda iyi görünüyor."




Geri Dön