23 / 04 / 2024

Emre Yazıcı: Türkiye’de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı var!

Emre Yazıcı: Türkiye’de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı var!

Ofis geliştirme ve kiralamalarında hizmet veren ve geçtiğimiz aylarda faaliyet alanına endüstriyel gayrimenkul danışmanlığını da ekleyen TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı; “ Pazardaki arz talebin çok üzerinde.



TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı,  Türkiye’de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti.


Ofis geliştirme ve kiralamalarında hizmet veren ve geçtiğimiz aylarda faaliyet alanına endüstriyel gayrimenkul danışmanlığını da ekleyen TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı; “ Pazardaki arz talebin çok üzerinde. Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var. Ancak doğru lokasyonda ve doğru şekilde projelendirilen ofisler her zaman daha fazla talep görüp, daha çok yatırımcı çekiyor ”dedi. 


Büyükdere Caddesi İstanbul’un en rağbet gören bölgesi, Piyalepaşa ise gelecek vaad ediyor

Avrupa yakasında en çok talep gören bölgenin Büyükdere Caddesi aksı olduğunu söyleyen Yazıcı; “  Levent’te 45-50 doları bulan metrekare fiyatları, Maslak’ta 20-25 dolarlara kadar düşebiliyor” dedi. Son dönemlerde Piyalepaşa’nın yıldızının parladığını belirten Yazıcı; “ Piyalepaşa özellikle konumu ile yatırımcıların gözdesi haline geldi. Taksime olan yakınlığı ile dikkat çeken bölgede birçok proje var, fiyatlar ise 18-25 dolar aralığında değişiyor” dedi.

Endüstriyel Gayrimenkul alanında ise İstanbul dışında Kocaeli, Sakarya, Bursa,  İzmir  ve Gaziantep’in önde gelen bölgeler olduğunu belirten TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Gökhan Civan ise; “Bu bölgeler yoğun nüfus taşımalarının yanı sıra, hammadde, yarı mamul, mal ve hizmetlerin üretildiği ve dağıtıldığı yollar üzerinde yer alıyor. Bu bölgelerin ekonomiden aldıkları pay neredeyse toplam hacmin yüzde 80’i. Mal bulunabilirliği ve mesafelere yakınlığın getirdiği avantajlarla birlikte kalifiye insan gücüne ulaşılabilirlik de bu bölgelere talebi artıran etkenlerden” dedi. 





Geri Dön