23 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı: Çarpık yapılaşma ortadan kalkmalı!

Emrullah Turanlı: Çarpık yapılaşma ortadan kalkmalı!

TAŞ Yapı Yönetim Kııruhi Başkanı Emrullah Turanlı, ülkedeki işadamı düşmanlığının terkedilmesini isterken, "Türkiye'nin önünü açacak, zenginleştirecek işadamlarıdır. Dünyada hiçbir devlet yoktur ki kendi kendine zengin olsun" dedi.



Yerli ve yabancı iş dünyasının yatırımlarını ülkeye çekmek için hukuk başta olmak üzere güven ortamının uluslararası standartlara kavuşturulması gerektiğini belirten Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, "işadamı düşmanlığına son verilsin. Türkiye'nin önünü açacak işadamları. Bakın ülkemde yap-işlet'leri kim yapıyor?" dedi 


TAŞ Yapı Yönetim Kııruhi Başkanı Emrullah Turanlı, ülkedeki işadamı düşmanlığının terkedilmesini isterken, "Türkiye'nin önünü açacak, zenginleştirecek işadamlarıdır. Dünyada hiçbir devlet yoktur ki kendi kendine zengin olsun" dedi Yeni Akit'in sorularını cevaplandıran Emrullah Turanlı. 40 senedir konut yapıp sattığını, enerji, havaalanı işletmeciliği, inşaat w turizm sektöründe yurtiçi ve yurtdışında faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlattı. Taş Yapının sektörün lokomotiflerinden biri olduğunu belirten Turanlı, "Gücüm yettiği kadar ülkeme yatırım yaparak katkı vermeye çalışrçorum. Bu yıl sadece 2 milyar dolar civarında bir yatırımımız oldu" bilgisini verdi.


GÜVEN ORTAMI ŞART 

Bir ülkenin kalkınması ve zenginleşmesi için işadamlarının fedakar olmasının gerektiğini be lirten Turanlı,"işadamıdüşmanlığına son verilsin. Türkiye'nin önünü açacak iş adamlarıdır. Bakın ülkemde yap-işlet'leri kim yapıyor? Herkes eline sopa alıp iş adamını dövmeye kalkıyor" diye konuştu. Yurtiçindeki işadamlarının yanında yabancı yatınmların da ülkeye çekilmesi için hukuk sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektigini belirten Turanlı, "Hukuk İ3 sağlanacak güven ortamı iş adamı için çok önemlidir. Bu da o ülkeyi zenginleştirir'' dedi 


HALK GEREKEN DERSİ VERDİ 

Ülkenin gelişmesini, büyümesini engellemeye çalışan FF.TÖ terör örgütünün hainliklerinin ortaya Yeni ikamet alanları inşa ederken, kendilerini topluma, çalışanlarına ve çevreye karşı sorumlu hissettiklerini belirten Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Yaptığınız tüm yatırımlarda doğaya saygılı,yasal gerekliliklere uygun, yüksek kalitede, güvenli, fonksiyonel ve estetik unsurları bir arada sunan projeler olmasına özen gösteriyoruz" dedi. Taş Yapı başta Four Winds Residence, Mashattan, Almondhill, Double Tree Hilton, Çintemani, Businnes Centre ve Trump Towers gjbi birçok projeyi hayata geçirdi çkmasmdan sonra 15 Temmuzda halkın bunlara gereken dersi verdiğini dile getiren Turanlı, "Hu hainler, daha önce gerçek vatan evlatlarına hain diyorlardı. Bize de apışını yap tıLar. Güç eDerindeydl Ruhsat alacaksın ellerinde». Kredi alacaksın ellerinde.. Ülkenin saygın işadamlarını fişk'mişlerdi. Ancak ne vaptılarsa bu miBeti dize getiremediler, şevkimizi kıramadılar, işte Turk iş dünyasının yatırımları sürüyor. Biz de yatıranlarımızı devam ettiriyoruz. 2 bin beyaz yakalı, 11 bin de şirket çalışanımız var hamdolsun. Ben kırk yıllık deneyimimle diyorum ki lürkiye'nin ve sektörün txıu çok parlak" değerlendirmesinde bulundu. 


DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUZ 

Ülkedeki kentsel dönüşümü sonuna kadar desteklediğini belirten Emrullah Turanlı, "Önümüzdeki 50 yılda ülkemdeki çarpık yapılaşmanın ortadan kalkması için halkımızın ve firmaların samimi olmalan gerekir. Ülkemizin çehresini degıştirmek için herkesin fedakarlık yapması gerekir" şeklinde konuştu. 


Yeni Şafak 


Geri Dön