26 / 04 / 2024

Elazığ'da çarpık yapılaşma devam ediyor!

Elazığ'da çarpık yapılaşma devam ediyor!

Elazığ'da çarpık yapılaşma devam ediyor. Elazığ Belediye İmar Komisyonu'nda alınan kararların şahıslar, denetim firmaları tarafından delindiği görülüyor. Bu da çarpık yapılaşmalar ve ada, parsel üzerinde uyumsuzluğa neden oluyor.



Elazığ'da çarpık yapılaşma devam ediyor. Elazığ Belediye İmar Komisyonu'nda alınan kararların şahıslar, denetim firmaları tarafından delindiği görülüyor. Bu da çarpık yapılaşmalar ve ada, parsel üzerinde uyumsuzluğa neden oluyor. Bu durum aralık ayı Belediye Meclis toplantısında bir kez daha gündeme geldi. MHP Belediye Meclis Üyesi ve eski Belediye Başkanı Behçet Susmaz, Elazığ'da İmar Komisyonu'nun aldığı ve Belediye Meclisi'nin vermiş olduğu kararların delindiğini ifade edince Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, muhalefetin öne sürdüğü açıklama karşısında iddialı bir ifadede bulunarak, "Meclis'in aldığı kararın takibini yapmak hepimizin görevidir" dedi. 


Yanılmaz: Bu kararı kararlılıkla devam ettireceğiz

MHP Belediye Meclis Üyesi ve eski Belediye Başkanı Behçet Susmaz, İcadiye Mahallesi Kuyulu Sokak ile Sarısaltık Caddesi'nin kesiştiği noktada inşasına başlanan otoparkın Belediye Meclisi'nin almış olduğu karara uygun davranmadığını belirtti. 


Susmaz, otoparkın Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda 5 katlı olarak yapılması gerekirken binada altıncı katın da yapılmaya başlandığını ifade ederek, belediyenin bu noktada ne yapacağını sordu. Belediye Başkanı Yanılmaz ise, "Nailbey, Kültür ve İzzetpaşa mahallelerine sıkışmış olan trafiği açmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu bölgelerde ada bazlı çalışmalaryapılacak. Meclisin aldığı her kararın takibini yapmak hepimizin görevidir. Meclisin aldığı kararı içeren metnin içerisine bir cümle koyarak bu cümle ile bu şekilde bir şey kast edilmiştir demek meclisin saygınlığına leke düşürür. O nedenle metinlerde anlaşılmayan şeyler olduğunda tekrar okutalım. Bu otopark ile ilgili karar o günkü meclis tarafından oy birliği ile alınmıştır. Oy birliği ile aldığımız bu kararı kararlılıkla devam ettireceğiz" diye konuştu. 


Fırat Gazetesi


Geri Dön