29 / 03 / 2024

Emrullah Turanlı: Kadıköy Belediyesi kamu alanına kaçak inşaat yaptı!

Emrullah Turanlı: Kadıköy Belediyesi kamu alanına kaçak inşaat yaptı!

Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı, ‘Four Winds’ projesinin yanında kamuya yeşil alan olarak terk ettikleri arazide Kadıköy Belediyesi’nin kaçak inşaat yaptığını belirtti.



Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı, ‘Four Winds’ projesinin yanında kamuya yeşil alan olarak terk ettikleri arazide Kadıköy Belediyesi’nin kaçak inşaat yaptığını belirtti.


İstanbul Kadıköy'de inşa edilen 'Four Winds' projesinin müteahhidi Taşyapı ile Kadıköy Belediyesi arasındaki tartışma sertleşti. Projenin müteahhidi Taşyapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, kamuya yeşil alan olarak terk ettikleri parkın içine belediyenin kaçak bina diktiğini söyledi. Turanlı, "Biz orayı yeşil alan olarak terk ettik. Belediye gelip parkın içine kaçak inşaat dikti" dedi. 'İşimi kasıtlı engellediler, maddi zarara uğradım' gerekçesiyle Kadıköy Belediyesi aleyhine 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açan ve faiziyle 130 milyon TL tazminat kazanan Turanlı, dün çıkan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. Dava Dairesi'nin projeyle ilgili 'iskan' kararını da yorumladı. Turanlı, bu kararın Taşyapı'nın kazandığı tazminat davasını etkilemeyeceğini bildirdi.


PROJE ALANI YEŞİL ALAN DEĞİL

Kadıköy Belediyesi'nin doğruları çarpıttığını söyleyen Turanlı, projenin yapıldığı arazinin 1971 yılından bu yana imar alanı içinde olduğunu, tarihin hiçbir döneminde de yeşil alan olmadığını vurguladı. Turanlı, "Belediye başkanının 'yeşil alanı imara açtılar' iddiası asılsızdır. Mevcut projeyi Kadıköy Belediye Başkanlığı 2007'de tasdikledi. Yapı ruhsatını verdi. Bu ruhsatla inşaat başladı. Aynı belediye 2011'de ek ruhsatı onayladı, 2013'te de ikinci tadilat projesini tasdik etti. Bu ruhsatlarla inşaat bitirildi. İnşaatı belediyenin tasdikli projelerine ve ruhsatlarına göre yaptık. Kadıköy Belediyesi'ne iskan yani yapı kullanım izni için başvurduk. Defterdarlık belediyeye yapı kullanma izin belgesi düzenlenmesinde sıkıntı olmadığına dair yazı gönderdi. Ancak belediye başkanı 6 ay bunu masasında bekletti. İskanı bilinmeyen nedenlerle vermedikleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurduk. Onlar da eksik bulamadıkları için şubat ayında yapı kullanım izin belgesini verdi" değerlendirmesinde bulundu.


DEVLET PARA VERMEDİ ŞANTİYEYİ BASTILAR

Kadıköy Belediyesi'nin 2007'de Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdığını, arazinin satışından elde edilen gelirden yüzde 30 (200 milyon TL) pay istediğini söyleyen Turanlı, "Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu talebi reddetti. Herhangi bir pay verilmeyeceğini bildirdi. Arazi satışından pay almayınca Kadıköy Belediyesi karalama kampanyalarına başladı. Hukuki bir dayanak olmamasına rağmen her aşamada bizi engelledi. İnşaatın giriş çıkışına kamyonlarını dizdi, etrafa zabıta memurlarını koydu. Şantiyeme giriş çıkışı engellediler. Mahkeme tespiti sonrası o kamyonlar çekildi. Belediye nedeniyle projem 5-6 yıl gecikti" dedi.


Sabah


Geri Dön