19 / 04 / 2024

İBB, Kadıköy Belediyesi'nin otoparkına el koydu!

İBB, Kadıköy Belediyesi'nin otoparkına el koydu!

Kadıköy Belediyesi’nin kullandığı Hasanpaşa'daki otoparka, İBB ekipleri otoparka el koydu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Bize yapılan bir tebligat yok. Bu kindar bir tavır bu tavırla kamu yönetilemez" dedi. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadıköy Belediyesi’nin kullandığı Hasanpaşa Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'ndeki otoparka el koydu.  Kadıköy Belediyesi zabıta ekipleri ise otoparkı boşaltmak isteyen İBB personeline izin vermedi. Görüşmelerin bir sonuca varmaması üzerine Kadıköy Belediye Başkanı konuya ilişkin açıklama yaptı.

 

İBB, Kadıköy Belediyesi nin otoparkına el koydu!


Aykurt Nuhoğlu'nun açıklaması: 

Burası kamu alanı, halkın malı. Sanki işgalciymişiz gibi buraya gelmeleri doğru değil. Bugün sabah 06.30’da yüzlerce zabıta ve yüzlerce polisle beraber buraya geldiler. Burayı tahliye etmek istiyorlar. Ellerinde bir mahkeme kararı var. Ama herhangi bir tebligat yok. Burası bir kamu kurumu. Büyükşehir Belediyesi’nin de bir kamu kurumu olduğunu düşünüyorduk. Sabahtan beri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı telefonla arıyorum. Telefona çıkmıyor. Siz telefona çıkmayacak, bir kamu kurumunun sorumlu bir yöneticisi gibi davranmayacaksanız orada kalmanıza gerek yok. Halkla polisi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar bu doğru değil. Sen bir kamu kurumun ihtiyacı olan bir arsayı tahliye etmek için polisi alıp gelemezsin. Bu kadar büyük bir sorumsuzluk olmaz. Bizi bir telefonla aramadılar. Herhangi bir şekilde tebligat yapmadılar. Herhangi bir şekilde bizimle görüşmediler. Ne yapmak istiyorlar bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa bu ülke bu şekilde yönetilemez. Sorumlu davranma zorundalar. Telefona çıkmamak ne demek. Büyükşehirden şu anda burada bir sorumlu yok. Bir memur “ben tahliye etmezsem işimden olurum” diyor. Emniyet güçleri vatandaşla karşı karşıya getirilir mi? Tahliye edemezsen tutanağını tutup gidersin. Bir hafta sonra gelsen ölür müsün? Oturup konuşsan ne olur. Burası sonuçta Kadıköylülere ait bir yer. Başından beri biz kullanıyoruz. Hasmane bir tavır. Kindar bir tavır. bu tavırla kamu yönetilemez."

 

İBB'den Kadıköy'deki otoparka ilişkin açıklama!
 

 


Geri Dön