23 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı kimdir?

Emrullah Turanlı kimdir?

Taşyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı kimdir? İşte Taşyapı Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı'nın eğitim ve iş hayatı ile ilgili merak ettikleriniz bu haberde...



Emrullah Turanlı kimdir?

Emrullah Turanlı, 1963 yılı Rize İkizdere doğumlu. İş hayatına Tahtakale’de inşaat işçiliği yaparak başlayan Emrullah Turanlı bugün, Taşyapı Group’un patronu.


1977 yılında Almanya'ya, orada işçi olan babasının yanına göç etmek için geldiği İstanbul'a gelen Emrullah Turanlı, burada inşaat işçiliğine başladı. 


1979 yılının sonunda çalıştığı fabrika inşaatının sahibi, 'Sivaslı Veysel' ile tanıştı ve onun Tahtakale'deki mağazasında getir götür, tahsilat, mal teslimatı gibi işler yaptı.


1980 yılında ise kendi işyerini kurmaya karar veren Emrullah Turanlı, patronunun desteği ve ortaklığıyla züccaciye dükkanını açtı. 


1983 yılında daha önce inşaatında çalıştığı Mehmet Emin Dumankaya ortaklık teklif etti. Birlikte üç yılda 36 şantiyede inşaat işi yaptılar. 


Emrullah Turanlı 1985 yılında Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi kurdu. 


1990'lı yıllarda inşaat sektöründe yaşanan ekonomik kriz nedeniyle devlet ihalelerine giren Emrullah Turanlı, bu dönemde 150 milyon dolarlık makine parkı kurdu ve 2004'e kadar devlet ihalelerine girmeye devam etti. 


Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Rize’de yaptığı Fazliye Hüseyin Turanlı Lisesi’nin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı davet etti. Emrullah Turanlı, bu okul yapımını 70 günde tamamlayarak büyük bir başarı gösterdi.


2005 yılında Maslak'ta 3 bin 184 lüks konutlu 600 milyon dolarlık Mashattan projesini hayata geçiren Turanlı, aynı yıl Irak, Libya, Kazakistan, Türkmenistan ve Dubai'de projelere başladı. 


Turizm ve enerji sektöründe de Taşyapı Grup olarak yatırımlarda bulunan Emrullah Turanlı’nın kişisel serveti 800 milyon TL olarak açıklandı. 


2008’de Forbes Dergisi’nin Türkiye’nin En Zenginleri listesinin 34. sırasında yer alan Emrullah Turanlı'nın patronu olduğu Taşyapı, Irak, Kazakistan, Avrupa ve Balkan ülkeleri de dahil 35 proje yürütüyor. 


Taşyapı Group projeleri..

Tarlabaşı Bulvarı Yeraltı Otopark İnşaatı, Beşiktaş-Gayrettepe Otopark İnşaatı, Pendik-Kaynarca Kavşak/Yol/Köprü/Alt Geçit Projesi, İstanbul Anadolu Yakası Okul Bakım/Onarım Projesi, Kocaeli-Gölcük Deprem Bölgeleri Yol Yapımı, Kocaeli-Bekirpaşa Afetzede Kalıcı Deprem Konutları Teknik Altyapı İnşaatı, Kocaeli-Gebze VI İmes OSB Altyapı İnşaatı, Derince D-100 Karayolu Alt Geçit İnşaatı, Terra-1 Kapsamında Cadde/Kaldırım/Yolların Yapımı, KBB Bekirpaşa Mevki Yol Üst Yapı Denetleme İşi, İzmit-Yalova Devlet Yolu Gölcük Geçişi Üstyapı İşi, Atatürk Caddesi Asfaltlama Çalışması, Gümüşova-Gerede Otoyolu/Bolu Dağı Geçişi Akarsuyu Vadisi İnşaatı, Aydın-Nazilli Horsunlu Yolu, Karayolları Genel Müdürlüğü Konya 3.Bölge Müdürlüğü, Konya-Akşehir Yolu Sanat Yapıları/Yol Yapım İşi, Akşehir-Afyon Yolu Toprak İşleri/Sanat Yapıları/Yol Yapım İşi, Yener Ulusoy Bulvarı-Güllük Kavşağı Tünel Geçişleri Köprü Kavşak İşi, Yozgat Gelingüllü Projesi/Gelinsuyu Pompaj Sulaması, Sivas Yıldızeli Yıldız Gölet Sulaması, Reşadiye-Gölova Ayrım Yolu Toprak İşleri/Sanat Yapıları İkmal İnşaatı/Üstyapı İşleri, Akıncı Hidroelektrik Santrali, Yavuz Hidroelektrik Santrali, Midilli Hidroelektrik Santrali, Amasya-Turhal Yolu Kavşak Tanzimi/Üstyapı/BSK Yapımı.




Emrullah Turanlı: İTO'ya üye 250 bin şirket var!
Emrullah Turanlı: KDV artışını destekliyorum!
Taş Yapı Şişli'de 7 milyar dolarlık proje yapacak!


Geri Dön