20 / 04 / 2024

taşyapı group patronu kim

taşyapı group patronu kim

Taşyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı kimdir? İşte Taşyapı Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı'nın eğitim ve iş hayatı ile ilgili merak ettikleriniz bu haberde...

Taşyapı’dan dönüşüm mağdurlarına ihtarname!

Taşyapı 13 Şubat 2019’da 300’ü aşkın hak sahibine gönderdiği ihtarnameyle sözleşmeleri tek taraflı feshetti. Projeyi yapamadığı için kazanç ve prestij kaybı yaşadığını belirten firma masrafların faiziyle birlikte kendisine ödenmesini talep etti.

Sivas'ta yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 90 azaldı!

Sivas’ta yapı ruhsatı verilen daire sayısının geçen yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık olarak yüzde 90 oranında düşüş yaşadığı açıklandı.

Taş Yapı - Kadıköy Belediyesi arasındaki davada skandal karar!

İnşaat şirketi Taş Yapı ile Kadıköy Belediyesi arasındaki tazminat davasında, İstanbul 7. İdare Mahkemesi skandal bir karara imza attı ve süreci başa döndürdü.

Kapadokya'daki tek katlı taş yapı yıkıldı!

Kapadokya'da, peribacaları yakınında bulunan yapıların yıkımına devam ediliyor. Zelve Ören Yeri yakınında, inşaat halinde yer alan tek katlı taş yapı yıkıldı.

Aydınca Taş Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınca Taş Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 25 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Küçükkaya tarafından kuruldu. 

Ankara Mamak'ta yapılan inşaatlara ilişkin 4 soru mecliste!

Ankara Mamak'ta yapılan inşaatlar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı... 

Baştaş Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baştaş Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Baştaş tarafından kuruldu.

Taş Yapı’dan Sinan Çetin’e dava!

Taş Yapı, ünlü yönetmen Sinan Çetin'e dava açtı. Davanın açılmasına neden olan süreç ise 6 yıl öncesine dayanıyor...

Taş Yapı'dan 750 milyon Euro’luk 5 yeni otel geliyor!

Taş Yapı 2018 yol haritasını açıkladı. İnşaat, turizm, tarım ve havalimanı işletmeciliği alanında faaliyetlerini sürdüren Taş Yapı yeni yılda turizm projelerine ağırlık verecek.

JCR Eurasia Rating'ten Taşyapı'ya tam puan!

JCR Eurasia Rating, Taşyapı İnşaat'ın uzun vadeli ulusal not ve görünümü için ‘yatırım yapılabilir’ değerlendirmesini yaptı.

Taş Yapı'dan Menemen'e ilk site!

İzmir Menemen'e 12 yılda 18 proje kazandıran Taş Yapı'nın yeni sitesi Taş Konakları'nda yaşam başladı. Firma, Menemen’de gayrimenkul sektöründeki alışkanlıkları bozdu.

Milan Taş Yapı İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Milan Taş Yapı İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Rojbin Işık tarafından kuruldu.

TOKİ Çorum 699 konut ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak!

TOKİ Çorum'un Kuruçay Mahallesi'nde 699 konut, ticaret merkezi ve cami inşa edecek. Projenin ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak.

taşyapı group patronu kim Haberi

taşyapı group patronu kim

Emrullah Turanlı kimdir?

Emrullah Turanlı, 1963 yılı Rize İkizdere doğumlu. İş hayatına Tahtakale’de inşaat işçiliği yaparak başlayan Emrullah Turanlı bugün, Taşyapı Group’un patronu.


1977 yılında Almanya'ya, orada işçi olan babasının yanına göç etmek için geldiği İstanbul'a gelen Emrullah Turanlı, burada inşaat işçiliğine başladı. 


1979 yılının sonunda çalıştığı fabrika inşaatının sahibi, 'Sivaslı Veysel' ile tanıştı ve onun Tahtakale'deki mağazasında getir götür, tahsilat, mal teslimatı gibi işler yaptı.


1980 yılında ise kendi işyerini kurmaya karar veren Emrullah Turanlı, patronunun desteği ve ortaklığıyla züccaciye dükkanını açtı. 


1983 yılında daha önce inşaatında çalıştığı Mehmet Emin Dumankaya ortaklık teklif etti. Birlikte üç yılda 36 şantiyede inşaat işi yaptılar. 


Emrullah Turanlı 1985 yılında Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi kurdu. 


1990'lı yıllarda inşaat sektöründe yaşanan ekonomik kriz nedeniyle devlet ihalelerine giren...