19 / 04 / 2024

Zonguldak'ta yapımı devam eden hastane projesi meclis gündeminde!

Zonguldak'ta yapımı devam eden hastane projesi meclis gündeminde!

Zonguldak'ta yapımı devam eden bir hastane meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ta yapımı devam eden bir hastaneye ilişkin soru önergesi hazırladı. Yavuzyılmaz, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Yavuzyılmaz, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Anayasanın 98'inci, Meclis İçtüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla arz ederim'' diye konuştu.

Yavuzyılmaz, şu açıklamalarda bulundu: ''Zonguldak ili merkez ilçesindeki mevcut Atatürk Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgenin tarihinde tamamlanamamış, inşaatın ne zaman tamamlanacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Diğer yandan hastanenin inşaatı tamamlandığında, Atatürk Devlet Hastanesiyle birleştirilerek 'Şehir Hastanesi' adını alacakları yönünde kamuoyunda bazı iddialar bulunmaktadır.''

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları:
1. Mevcut Atatürk Devlet Hastanesi ve yapımı devam etmekte olan 400 yataklı Devlet Hastanesinin birleştirilecek midir? 
2. Bu hastanelerin birleştirilmesiyle yeni alacakları bir ad olacak mıdır? Atatürk Devlet Hastanesi adı altında mı birleştirileceklerdir? 
3. Bu iki hastanenin birleştirilerek, “Şehir Hastanesi' adını alacaklarına yönelik iddialar doğru mudur? 
4. Bakanlığın, iki hastanenin birleştirilmesiyle, mevcuttaki “Atatürk Devlet Hastanesi’nin” ismini değiştirmek ve Atatürk adının bu hastanelerin isimlerinden çıkarılması gibi bir planlamasının olduğuna yönelik iddialar doğru mudur? 
5. İki hastane birleştirilmeyecekse, yapımı devam etmekte olan 400 yataklı Devlet 
6. Mevcut Atatürk Devlet Hastanesi'nin kültür varlığı olarak tescili bulunmakta mıdır? 
7. Atatürk Devlet Hastanesinin olası depremlere karşı güçlendirilmesi ihtiyacı mevcut Atatürk Devlet Hastanesinin yıkılacağına yönelik planlamaların yapıldığı iddiaları doğru mudur? 
 


Geri Dön