17 / 04 / 2024

En büyük nükleer santral kapasitesi Çİn'den!

En büyük nükleer santral kapasitesi Çİn'den!

Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Nur Bekri, ''Çin, inşa aşamasında olan nükleer santral kapasitesinde dünyada en büyük" dedi. Çin, Kurulu nükleer enerji kapasitesinde ise dünyada beşinci sırada bulunuyor.



Kurulu nükleer enerji kapasitesinde dünyada beşinci sırada bulunan Çin'in inşa halinde olan kapasitede ilk sırada bulunduğu bildirildi.


Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Nur Bekri, "Çin'in onaylanmış ve inşa edilen yeni nükleer enerji projeleri yılda 32 milyon kilovat üretecek kapasitede. Çin, inşa aşamasında olan nükleer santral kapasitesinde dünyada en büyük" dedi.


Nur Bekri, Çin'in 2015 yılında 8,2 milyon kilovat ilave nükleer enerji kapasitesini faaliyete soktuğunu ve 8,8 milyon kilovat kapasiteli yeni santrallerin inşasını onayladığını belirtti.


Halihazırda 25,5 milyon kilovat kurulu nükleer enerji kapasitesine sahip olan ve tüketiminin yaklaşık yüzde 3'ünü nükleerden sağlayan Çin, 2020 yılında 58 milyon kilovat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.


Çin'in 2030'a kadar Rusya, Fransa, Japonya ve ABD'yi geride bırakarak nükleer enerji üretiminde dünyada birinci sıraya yükselmesi bekleniyor.


AA


Geri Dön