25 / 04 / 2024

En çok eleman ihtiyacı inşaat sektöründe!

En çok eleman ihtiyacı inşaat sektöründe!

Yenibiris.com nisan ayı istihdam raporuna göre, yapı-inşaat sektörü nisanda en çok iş ilanı yayımlanan sektör oldu. Mart ayındaki eleman arayışını yaklaşık yüzde 10 artırarak ilk sıraya yerleşen yapı-inşaatı, turizm-otelcilik sektörü izledi.




Ekonomi Servisi - Yenibiris.com nisan ayı istihdam raporuna göre, yapı-inşaat sektörü nisanda en çok iş ilanı yayımlanan sektör oldu. Mart ayındaki eleman arayışını yaklaşık yüzde 10 artırarak ilk sıraya yerleşen yapı-inşaatı, turizm-otelcilik sektörü izledi. Sektörde en çok açığın mühendislik alanında olduğuna dikkat çekilen raporda, mühendisliğin ardından en çok eleman ihtiyacı şantiye, satış-pazarlama, mimarlık hizmetleri ve mali işler-fınansman alanları olarak sıralanıyor. 


Iş arayanların nisanda en çok başvuru yaptığı sektör martta olduğu gibi yine bankacılık-fınans sektörü oldu. Onu, perakendecilik-toptancılık izledi. Satış temsilciliği en çok eleman aranan pozisyon olma özelliğini korurken muhasebe elemanı ilanları ikinci, gişe yetkilisi ilanları üçüncü sırada yer aldı. Bu pozisyonları çağrı merkezi müşteri temsilcisi ve şoför ilanları izledi. 


Cumhuriyet


Geri Dön