26 / 04 / 2024

İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı!

İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği Mayıs 2020 Finansal Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni’ne göre, İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği Mayıs 2020 Finansal Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni yayınlandı.

İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; bir senede, takipteki kredilerde yüzde 59 artış yaşandı. 

İstanbul’da 2020’nin ilk çeyreğinde, kredi kullanımı 2019'un aynı dönemine göre yüzde 14,8; tahsil edilemeyip takibe düşen krediler ise yüzde 59 oranında artış gösterdi. İstanbul’da kişi başına düşen tasarruf mevduat tutarı 42 bin 516 TL iken, kişi başına düşen nakdi kredi 73 bin 517 TL olarak kaydedildi. 

En yüksek kredi kullanılan sektör, inşaat

Sektörel krediler açısından incelendiğinde, inşaat sektörü 2020 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıl aynı dönemde olduğu gibi, en yüksek miktarda kredi kullanılan sektör olarak tespit edildi. Oransal olarak en yüksek artış, metal ve işlenmiş maden ile tekstil ve tekstil ürünleri sektörlerinde yaşandı. Gıda, meşrubat ve tütün ile ziraat ve balıkçılık sektörlerinde ise bir önceki yıl aynı döneme göre kredi kullanımlarında düşüş yaşandı. 

İnşaat sektörünü neler bekliyor?

Müteahhitler sokağa çıkma yasağını avantaja çevirdi!

 


Geri Dön