25 / 04 / 2024

İstanbul'da en fazla kredi inşaat sektöründe kullanıldı! 

İstanbul'da en fazla kredi inşaat sektöründe kullanıldı! 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Mart 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 2019 yılına ilişkin İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği bültende en fazla kredi kullanılan sektörün inşaat sektörü olduğu belirtildi...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İstatistik Ofisi, 2019 yılına ilişkin İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği Mart 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. Bültende, İstanbul'da takibe düşen kredilerin artışından en çok kredi çekilen sektöre kadar çeşitli bilgiler bulunuyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul’da bir önceki yıla göre tüketici kredileri yüzde 24 artarken, bireysel kredi kartlarındaki borç miktarı yükselişi yüzde 24,9 olarak belirtildi.

Bülten, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türkiye Bankalar Birliği'nin resmi verilerine bağlı olarak hazırlandı. 

Ekonomi Bülteni, ‘Finansal Piyasalar, Konut Piyasası, Reel Piyasalar ve İş gücü Piyasası' başlıkları altında, periyodik aralıklarla yayınlanacak.

KREDİ KARTI BORÇLARI YÜKSELDİ

İstanbul'da bir önceki seneye göre tüketici kredileri, yüzde 24 artarken, bireysel kredi kartlarındaki borç miktarı yükselişi yüzde 24,9 olarak belirlendi. Konut kredilerinde yüzde 0,84'lük bir azalış yaşanırken taşıt kredisinde yüzde 11,2 artış tespit edildi. 

İnşaat sektörü, İstanbul'da en fazla kredi kullanılan sektör olarak belirtildi. 

Sektörel krediler açısından bakıldığında, inşaat sektörü 2019'da, bir önceki yılda olduğu gibi, en yüksek miktarda kredi kullanılan sektör oldu. Oransal olarak en yüksek artış toptan ticaret ve komisyonculuk ile finansal kuruluşlar alanında yaşandı.

Koronavirüs inşaat sektörünü etkileyecek mi?

İnşaat sektöründe iş arayanlar için Workindo sitesi açıldı!


Geri Dön