23 / 04 / 2024

Konya'da Mart ayında inşaat sektörü düşüşe geçti!

Konya'da Mart ayında inşaat sektörü düşüşe geçti!

KTO Konya Ticaret Odası (KTO), 2015 yılı Mart ayı Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni 'ni yayınladı. Bültene göre Konya'da Mart ayında inşaat sektöründe düşüş yaşandı..



KTO Konya Ticaret Odası (KTO), 2015 yılı Mart ayı Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni 'ni yayınladı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni'nde yer alan Konya ekonomisinin Mart ayı verilerini değerlendirdi. Başkan Öztürk, Konya Perakende Güven Endcksi'nin (KOPE), geçen yılın aynı dönemin göre arttığını ifade ederek, "Mart 2015'te TEPE -3,2 değerini alırken, KOPE 4,2 puan değerini aldı. KOPE, geçen yılın aynı dönemine göre 8,8 puan, TEPE ise 3,9 puan yükseldi. KOPE, bir önceki aya göre ise 1,3 puan azaldı. Konya perakendesi. Mart ayında Türkiye genelinden ve AB-28'den daha iyi bir değer aldı. Konya'da perakende sektöründe Mart ayında en iyi performansı 'yiyecek, içecek ve tütün ürünleri' sektörü sergiledi. 


HİZMET SEKTÖRÜ UMUTLU 

Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi'ni (KOHİZ) değerlendiren Başkan Öztürk, "2015 yılına yükselerek giren Konya hizmetler sektörü güven endeksi, Mart 2015'te tekrar düştü. Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi bir önceki aya göre 3,7 puan düşerken, geçen yılın aynı dönemine göre ise 9,2 puan yükselerek 3,6 puan değerini aldı. Türkiye genelini temsil eden hizmetler sektörü güven endeksi Mart 2015'te bir önceki aya göre 0,8 puan, geçen yılın aynı dönemine göre ise 1,5 puan yükselerek 0,6 puan değerini aldı. AB-28'i temsil eden hizmetler sektörü güven endeksi Mart 2015'te bir önceki aya göre 1,9 puan yükselirken, geçen yılın aynı dönemine göre ise 0,4 puan düşerek 8,5 puan değerini aldı. 

Hizmetler Sektörü Güven Endeksinin, bir önceki aya göre hem Türkiye genelinde, hem de AB-28'de yükseldiği görülmektedir. 

Konya hizmetler sektörü güven endeksi Mart ayında Türkiye'den daha iyi performans sergiledi. 


İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DÜŞÜŞ VAR

İnşaat sektörü güven endeksi; geçen yıla göre Konya'da düşerken, Türkiye genelinde ve AB-28'de yükseldi. Geçen aya göre ise Konya'da düşerken Türkiye genelinde ve AB28"de yükseldi. Konya inşaat sektörü güven endeksi Mart 2015'te Türkiye genelinden daha düşük bir değer alırken, AB-28'den daha yüksek değer aldı. 


Anadolu Telgraf


Geri Dön