26 / 04 / 2024

Şubat ayında inşaat sektörüne güven yüzde 1.3 oranında yükseldi!

Şubat ayında inşaat sektörüne güven yüzde 1.3 oranında yükseldi!

Şubat ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri arttı



İnşaat, perakende ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik düzenlediği "Aylık İşyeri Eğilim Anketi" ile bu sektörlerde faaliyet gösteren girişimlerin mevcut iş durumları ve gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini ölçen Türkiye İstatistik Kurumu, bu anketlerin sonuçlarından yararlanarak her sektöre ilişkin hesapladığı Sektörel Güven Endeksleri’nin Şubat ayına ilişkin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Şubat ayında hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,5, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 6,6, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 1,3 oranında arttı.

Ocak ayında 97,3 olan hizmet sektörü güven endeksi 98,8’e, 93,5 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 99,7’ye ve inşaat sektörü güven endeksi de 88,4 değerinden 89,6’ya çıktı.

Hizmet Sektörü Güven Endeksindeki artış, gelecek üç ayda hizmetlere olan talep değerlendirmelerinin iyileşmesinden kaynaklandı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, gelecek üç ayda iş hacmi (satışlar), inşaat sektörü güven endeksindeki artış ise gelecek üç ayda toplam çalışan sayısı değerlendirmelerinin iyileşmesinden ileri geldi.
AA


Geri Dön