20 / 04 / 2024

En çok hangi ilçede ev fiyatları arttı?

En çok hangi ilçede ev fiyatları arttı?

TUİK mart ayı konut satış verilerine göre, Muğla’da konut satışları yüzde 31.2 yükseldi. Muğla’da koronavirüs sonrası gayrimenkul yatırımları hız kazandı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)  mart ayı konut satış verilerini açıkladı. Buna göre; Muğla’da geçtiğimiz yılın mart ayında konut satışları yüzde 31.2 yükseldi. Hürriyet'te yer alan habere göre; gayrimenkul danışmanı Şule Alp, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Muğla’da koronavirüs sonrası gayrimenkul yatırımları devam ediyor. Marttaki satışlar da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31.2 oranında artarak 2 bin 5 oldu. Bu satışların 621’i ilk satış, bin 384’ü ikinci el satış olarak gerçekleşti.'' Diğer taraftan Muğla’da ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23.5 düşerken 432'ye geriledi. 432 ipotekli satışın 135’i ilk satış, 297’si ikinci el satış oldu. 

En çok hangi ilçede ev fiyatları arttı?

12 AY YAŞAM DEVAM EDİYOR

Muğla’da en çok Bodrum'dan ev satıldığını söyleyen Alp, “Bodrum’da yaşam artık 12 ay devam ediyor. Koronavirüsle beraber ilçenin nüfusu üçe katlandı. Gelen insanlar kalıcı oldu. Çünkü Bodrum’da yaşamayı çok sevdiler. Sadece yerli yatırımcı değil, aynı zamanda yabancılar da büyük ilgi gösteriyor” dedi.

Şule Alp, Bodrum’da bulunan gayrimenkul yatırımlarının artmasının bir diğer nedeninin ise ilçeye gelen doğalgaz müjdesi olduğundan bahsetti. Bodrum’da uzun süredir doğalgazın gelmesini beklediğini ifade eden Alp, “Özellikle pandemi döneminde nüfusun üçe katlandığı ilçede ısınma amaçlı elektrik talebi zirve yapmış ve enerji krizi oluşmuştu. Doğalgazla beraber yeni gayrimenkul projeleri de artacak. Ayrıca, bireysel yatırımlarda da talebin yükselmesini bekliyoruz. Özellikle doğalgazın ilk geldiği mahallelerde ev fiyatları artacak” açıklamasında bulundu. 

En çok hangi ilçede ev fiyatları arttı?

9 MİLYONA KADAR ÇIKIYOR

Koronavirüs pandemisinin ardından ilginin yükseldiği Bodrum’da her bütçeye göre ev bulunabiliyor. Maddi durumu iyi olan vatandaşlar yaşam komplekslerini talep ederken, orta gelirli aileler ise merkezden uzak bölgeleri seçiyor. İlçede ev fiyatları 9 milyon liraya kadar ulaştı. Şule Alp’in açıkladığı verilere göre; bölgede dönemsel kiralık villalar için talep fazla Alp, “Yazı Bodrum’da geçirmek isteyenler şimdiden evlerini kiralamaya başladı. Evin konumu, özel havuzu, oda sayıları gibi imkanlara göre fiyatlar değişebiliyor” diye konuştu. Şule Alp ayrıca arsa alıp prefabrik yapılar yapıp bu yazı geçirmeyi düşünenler olduğunu söyledi. 

Yazlık ev sahipleri çıldırdı!


Geri Dön